Sean «Diddy» Combs συνελήφθη στη Νέα Υόρκη όπως δήλωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Η σύλληψη στο Μανχάταν σημειώθηκε μετά τις έρευνες που έγιναν σε δύο ακίνητά του στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι τον Μάρτιο, στο πλαίσιο «έρευνας των αρχών για σωματεμπορία».

Ο δικηγόρος του Combs, Marc Agnifilo, δήλωσε ότι είναι «απογοητευμένοι» από τη σύλληψη και ότι ο πελάτης του είναι «αθώος». Ο μουσικός έχει αντιμετωπίσει σειρά καταγγελιών από σεξουαλική επίθεση έως κακοποίηση, μεταξύ άλλων από την πρώην σύντροφό του Casandra «Cassie» Ventura. Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του.

«Νωρίτερα σήμερα το βράδυ, ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν τον Sean Combs, βάσει σφραγισμένου κατηγορητηρίου που κατέθεσε η SDNY», δήλωσε ο εισαγγελέας. Ανέφερε μάλιστα ότι το γραφείο σχεδιάζει να αποσφραγίσει το κατηγορητήριο την Τρίτη το πρωί και «θα έχουμε περισσότερα να πούμε εκείνη τη στιγμή».

Ο Combs αντιμετωπίζει μια σειρά από αστικές αγωγές, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι βίασε ένα ανήλικο κορίτσι και προσπάθησε να πιέσει έναν παραγωγό και να τον αναγκάσει να κάνει σεξ με έναν άλλο άνδρα.

Ο δικηγόρος του δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο κ. Combs ανυπομονεί να «καθαρίσει το όνομά του στο δικαστήριο». «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση να ασκηθεί μια άδικη, κατά τη γνώμη μας, δίωξη», ανέφερε ο κ. Agnifilo σε γραπτή δήλωσή του στο BBC.

«Ο Sean “Diddy” Combs είναι ένα μουσικό είδωλο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, αγαπητός οικογενειάρχης και αποδεδειγμένος φιλάνθρωπος που έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια χτίζοντας μια αυτοκρατορία, λατρεύοντας τα παιδιά του και εργαζόμενος για την ανύψωση της μαύρης κοινότητας».

Διαβάστε ακόμη: