Στελέχη της κυβέρνησης σχολιάζοντας την εμφάνιση Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε απέναντι του, διχαστικά, ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας απέναντι, τη μεσαία τάξη.

«Οι πολίτες κατάλαβαν ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σχέδια για τη χώρα και τη μεσαία τάξη: Ο πρωθυπουργός απευθύνεται σε όλους, δρομολογεί στην πράξη την αύξηση του πλούτου, ώστε να μοιραστεί σε όλους το μέρισμα της ανάπτυξης. Ειδικότερα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και φυσικά αυτό δεν γίνεται με όρους παροχολογίας και εκλογών».

Ταυτόχρονα  τονίζουν πως χθες, για πρώτη φορά από το 2019, Τσίπρας και Τσακαλώτος ήταν στην ίδια γραμμή, αυτή της στοχοποίησης της μεσαίας τάξης. Ο κ. Τσίπρας το αποκάλεσε «εθνική ανάγκη», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε παραδεχτεί ότι έγινε «συνειδητά», ενώ ο Παύλος Πολάκης περιέγραψε όσα έκαναν με τον δικό του, χυδαίο τρόπο.

Τόνισαν δε με έμφαση «Όταν πολεμάς την ιδιωτική περιουσία, πολεμάς το κάθε νοικοκυριό που προσπαθεί να εξασφαλίσει δυο πράγματα για τους ίδιους και για τα παιδιά του».

Επιπλέον, απο την κυβέρνηση κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε εν γνώση του ψέματα σχετικά με τις αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ, δεδομένου ότι «οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από 11 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις που φορολογούνταν μέχρι σήμερα με 10% από το πρώτο ευρώ αλλά και τα αγροτεμάχια, τα αυτοκίνητα, ακόμη και την αξία των μικρών επιχειρήσεων».