Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Τι αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα σε οικονομία – χρηματιστήριο:

Το 48ωρο της Alpha Bank καταλύτης ραγδαίων εξελίξεων

-Προς Σαββατοκύριακο διαβουλεύσεων και ενδείξεις για βελτίωση της τελικής προσφοράς από την UniCredit – Μέχρι τη Δευτέρα η απόφαση του ΤΧΣ – Πότε «παίρνει σειρά» η Εθνική Τράπεζα – Συν μέχρι 50% βλέπει για τις τράπεζες η Goldman Sacks – Απειλές για την κυβέρνηση ακρίβεια και φορολογικό – «Σε αναμμένα κάρβουνα» η Wall Street


UNDERCOVER
«Ξεβολεύτηκε» η πελατεία του Βερβεσού και το ΠΑΣΟΚοπαίδι την πέφτει στον Χατζηδάκη για το φορολογικό νομοσχέδιο * Τα ξέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης τα καμώματα του Δουδωνή από πριν «αγαπήσει» την σοσιαλδημοκρατία; * Από εκεί που η Διαμαντοπούλου «γυρόφερνε» τον Μητσοτάκη να την αξιοποιήσει, τώρα θέλει να φτιάξει νέο κόμμα * Το «πηγαδάκι» Χαρδαλιά – Πατούλη και οι φήμες για την Ευρωβουλή


Σε υψηλό ενάμιση έτους το Bitcoin – Άρχισαν τα γλέντια πάλι… λίγο μετά ξεκινάει ο πόνος


Έρχεται ενιαίο τιμολόγιο ρεύματος

-Φεύγουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις – Έκτακτη ενίσχυση 480 ευρώ για τους ευάλωτους καταναλωτές


Με 200 εκατομμύρια κέρδισε την «Κωτσόβολος» ο Στάσσης

-Με ίδια κεφάλαια η εξαγορά – Το radar.gr και η «axianews» το είχαν προβλέψει έναν μήνα πριν


Τεράστιες οι οικονομικές δυσκολίες για την Gen Z και τους Millennial

-Προβλήματα στην αγορά εργασίας, στα ψώνια ακόμη και στον… γάμο!


Τα …σπαρταριστά παραλειπόμενα του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ: Πως πέρασαν μόνο Αμερικανοί και Γάλλοι και ποιοι ευρωπαίοι μας αποκαλούν «Africa« (αδίκως φυσικά) – Ποια είναι τελικά αυτή η άγνωστη ελληνική εταιρία «Protasis SA» που μπήκε στα τελικά;

-Η ατυχής υποτίμηση του Τζορτζ Τσούνη, η μακριά λίστα του Μακρόν, οι Ελβετοί με την «εργοστασιάρα» που πήγαν «άκλαφτοι», το «σαπάκι» και η ελληνική εταιρεία που «ίσως να διεκδικεί μεγάλο έργο στη Γάζα»!


Οι 4 κορυφαίες τράπεζες του κόσμου «θα τρέξουν» την διάθεση του 20% της Εθνικής Τράπεζας – Στόχος να διασφαλιστεί η διακράτηση των μετοχών και η ποιότητα των funds (όχι κάθε καρυδιάς καρύδι) που θα συμμετάσχουν!

-«Κλείδωσε» η διάθεση τουλάχιστον του 5% στο ευρύ επενδυτικό κοινό προκειμένου οι μικροί επενδυτές να «αποζημιωθούν» μετά το dilution των μνημονίων και του ΣΥΡΙΖΑ! Δεδομένη θεωρείται η επιτυχία!


«Κόπηκε» από τη θέση του Επιτρόπου ο Γ. Γεραπετρίτης, πάρα τα υπεσχημένα και στην Κομισιόν φέρεται να κατευθύνεται τον Μάιο ο Σταύρος Παπασταύρου – Μαργαρίτης Σχοινάς και Δ. Αβραμόπουλος στο ευρωψηφοδέλτιο!

-Το παρασκήνιο της κοπτοραπτικής με φόντο τις Ευρωεκλογές – Το παράδοξο της επιλογής Παπασταύρου για τη θέση του Επιτρόπου δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον έμπιστο πρόσωπο του πρωθυπουργού στο Μαξίμου!


Γιατί το Μαξίμου στοχοποιεί τον Νίκο Ανδρουλάκη; Η εισήγηση Γκρίνμπεργκ να μην μένει τίποτα αναπάντητο σε ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκόπηση που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ 2ο κόμμα!

-Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Στέφανο Κασσελάκη και η συμφωνία να μην «τσακώνονται» μεταξύ τους και ότι ο «εχθρός είναι η κυβέρνηση»!


Το Ελεγκτικό Συνέδριο «καρφώνει» την κυβέρνηση για τις απευθείας αναθέσεις 4,5 δις ευρώ – Το μεγάλο πρόβλημα στα νοσοκομεία και στους ΟΤΑ – Το χτύπημα της Δικαιοσύνης εντάσσεται στο πόλεμο με την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών;

-Ατέλειωτο «πάρτι» δισεκατομμυρίων ευρώ με τις περισσότερες απευθείας αναθέσεις να γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας από τους δημόσιους φορείς!


Πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος «γείωσε» τον Νίκο Ανδρουλάκη;

-Ανυπαρξία αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου, που διοργάνωσε την εκδήλωση για Σημίτη, προτείνει την δημιουργία νέου κεντρώου κόμματος στέλνοντας τα μηνύματά της και στο ΠΑΣΟΚ και στον Μητσοτάκη!


Casting του Στέφανου Κασσελάκη για νέα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ

– Το δείπνο με Νίκο Παππά του μπάσκετ στο καφέ μπαρ 42, το φλερτ με τον Χάρη Δούκα και η αποστολή εξωστρέφειας – Ξεκόβει με τους γραφικούς δεινόσαυρους του 3% και τους Σπίρτζηδες που θέλουν «κόκκινους ήλιους» και πράσινα άλογα!

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου