Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε πρόθεση, ούτε διάθεση, αλλά ούτε και προγραμματισμός για αύξηση φορολογικών συντελεστών», διαψεύδοντας σχετική δήλωση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την πρώτη και την δεύτερη τετραετία μειώνει και καταργεί φόρους.

Τι είπε ο Χάρης Θεοχάρης για τους φορολογικούς συντελεστές

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Εθνική Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας χθες στο «Ναυτεμπορική TV», κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν αναμένεται αύξηση φορολογικών συντελεστών, με τον ίδιο να σημειώνει πως δεν αποκλείεται τίποτα: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια. Είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Είμαστε σε ένα στάδιο προ-αξιολόγησης, εξετάζουμε δημοσιονομικά διάφορα σενάρια».

«Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος», απάντησε σε ερώτηση του Παύλου Πανταζόπουλου, αναφορικά με το αν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να το αναλάβει σε περίπτωση διαφοροποίησης του φορολογικού συντελεστή στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει.», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

«Οι αλλαγές στο φορολογικό μοντέλο μπορούν να μας βοηθήσουν σ’ αυτή τη μάχη, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε ακόμη: