Οι διακοπές έχουν ήδη αρχίσει για πολλούς αν και το «κύμα» αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο.

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» τη στιγμή που βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα, αναζητώντας ανάσες δροσιάς δίπλα στο κύμα σε νησιά και ηπειρωτικούς προορισμούς που έχουν δίπλα τη θάλασσα.

Εκτός της παραδοσιακής μετακίνησης με το πλοίο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τον οδικό τουρισμό, φορτώνοντας το ΙΧ τους και εξορμώντας μακριά από τις πόλεις.

Διακοπές με αυτοκίνητο: Τι να ελέγξεις πριν το ταξίδι

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου είναι απαραίτητος πριν από ένα μεγάλο ταξίδι, καθώς μπορεί να προλάβει βλάβες ή σοβαρότερα προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να στοιχίσουν μέχρι και τις διακοπές.

Επιπλέον, ένας έλεγχος μπορεί να αποβεί και «ευεργετικός» για την τσέπη των οδηγών, αφού μπορεί να προλάβει το δυσάρεστο σενάριο μιας βλάβης στη μέση του πουθενά.

«Το πιο σημαντικό είναι τα ελαστικά μας να είναι σε καλή κατάσταση και μετά ένας τυπικός έλεγχος λάδια, παραφλού να είναι στη σωστή στάθμη για να μη μείνουμε στον δρόμο. Το πιο σωστό είναι να κάνει τον τεχνικό έλεγχο ένας τεχνικός και όχι μόνοι τους οι οδηγοί και πάντα να γίνονται τα service στην ώρα τους γιατί μετά βγαίνουν ζημιές», είπε, μιλώντας στο Mega, ο Στέφανος Κάβουρας, ιδιοκτήτης συνεργείου.

Διαβάστε ακόμη: