Είναι γνωστό ότι ορισμένα κυβερνητικά «δίδυμα», δεν τα πάνε καθόλου καλά στις μεταξύ τους σχέσεις.

Θέλετε η διαφορά αντιλήψεων για τον τρόπο λειτουργίας, θέλετε η περίφημη επικάλυψη αρμοδιοτήτων ( που πολλές φορές δεν προσδιορίζονται σαφώς από τα οργανογράμματα των υπουργείων ), θέλετε η διαφορετική αντίληψη των προτεραιοτήτων και η ζημιά …έγινε!

Σήμερα θα σας ενημερώσω για ένα ακόμη επεισόδιο, που έγινε εκτός της έδρας ενός υπουργείου.

Συγκεκριμένα συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κέρκυρα, όπου σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού παραβρέθηκε προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητα της Κ. Ρόδη Κράτσα για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τοπικός παράγων της ΝΔ, από τους «παλιούς» μου έλεγε προχθές στο Λιστόν όπου πίναμε την τσιτσιμπύρα μας, ότι η επίσημη υποψήφια της ΝΔ δεν έχει πολλές ελπίδες , αφού επί της θητείας της κανένα μεγάλο ( ή και μικρότερο) έργο δεν προχώρησε ενώ με την «παρέα» της διέσπασε την παράταξη, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μόλις πριν την προκήρυξη των εκλογών να παραιτηθούν τρεις σοβαροί αντιπεριφερειάρχες εξαπολύοντας κατά της κυρίας Κράτσα ανοιχτές αιχμές ακόμη και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Έτσι άρον – άρον η κ. Κράτσα κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ώστε να φανεί ότι η κυβέρνηση την στηρίζει και οργάνωσε για τούτο μια «σεμνή» ημερίδα για τον τουρισμό, στην οποία οι υποψήφιοι του συνδυασμού της ήταν όπως μου είπε ο φίλος μου, περισσότεροι από τα στελέχη των φορέων του τουρισμού.

Όμως το φιάσκο της ημερίδας κορυφώθηκε όταν πήραν το λόγο οι δύο αρμόδιες υπουργοί.

Η έμπειρη Όλγα Κεφαλογιάννη, απέφυγε όλες τις παγίδες , αφού στάθηκε ιδιαίτερα στις περιορισμένες δυνατότητες του υπουργείου Τουρισμού για παρέμβαση σε τομείς που βρίσκονται εκτός των αρμοδιοτήτων του.

Δεσμεύτηκε εντούτοις, ότι όλα όσα άκουσε από τους εκπροσώπους των φορέων θα τα μεταφέρει αρμοδίως.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υφυπουργός Έλενα Ράπτη, στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η τουριστική εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι εδώ και δύο χρόνια δεν η σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Κέρκυρας δεν λειτουργεί όχι λόγω έλλειψης καθηγητών ( που και αυτοί λείπουν) αλλά γιατί δεν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 1-2 υπαλλήλων υποστήριξης !

Εκεί λοιπόν που οι πάντες ανέμεναν ότι η κ. Ράπτη θα ανακοίνωνε την άμεση πρόσληψη των υπαλλήλων αυτών για να λειτουργήσει φέτος η σχολή αυτή δήλωσε ότι φέτος δεν …προλαβαίνουμε , και πως η σχολή θα επαναλειτουργήσει από το 2024 , όταν θα έχουν επιλυθεί τα σημερινά προβλήματα.

Άναυδοι έμειναν οι παράγοντες του τουρισμού, κάτι πήγε να ψιθυρίσει η ( κερκυραία ) Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου , αλλά η ζημιά είχε γίνει.

Είναι δυνατόν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του τουρισμού της Κέρκυρας , να παίρνει μετάθεση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σκέφθηκαν πολλοί.

Σε δύσκολη θέση ήλθε και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Γιατί αν η αντιμετώπιση του προβλήματος προσωπικού της σχολής του ΕΟΤ στην Κέρκυρα μετατεθεί για το 2024 , το ίδιο θα γίνει και για την ανάλογη σχολή που λειτουργεί στο Ρέθυμνο, για το οποίο ως γνωστόν η υπουργός Τουρισμού διατηρεί πρόδηλο ενδιαφέρον.

Αφήστε που δεν είναι σίγουρο αν η αρμοδιότητα των σχολών ανήκει στην κ.Ράπτη ή η υφυπουργός επιχειρεί «εισπήδηση» στις αρμοδιότητες της υπουργού.

Η μη επαναλειτουργία των δύο σχολών από φέτος οφείλεται σύμφωνα με τις πληροφορίες μου σε σοβαρή διαφωνία υπουργού και υφυπουργού στον τρόπο λειτουργίας των σχολών, λόγω διαφοράς κοσμοαντιλήψεων!

Ναι υπάρχουν και τέτοια στην σημερινή κυβέρνηση . Αλλά σε ανάλογες περιπτώσεις δεν χωρούν αντιδικίες μεταξύ κυριών μάλιστα.

Απαιτείται «στοργή και προδέρμ» …

Διαβάστε ακόμη: