Νέα ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει η Deutsche Bank, με τους αναλυτές να αυξάνουν τις τιμές – στόχους για τις μετοχές.

Top pick για την Deutsche Bank αποτελεί η Εθνική Τράπεζα, με τους αναλυτές να αυξάνουν την τιμή στόχο στα 8,30 ευρώ, από 7,10 ευρώ προηγουμένως, αναβαθμίζοντας και τη σύσταση σε buy, από hold.

Για την Alpha Bank η τιμή στόχος αυξάνεται στα 2,15 ευρώ, από 2 ευρώ προηγουμένως, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,95 ευρώ από 3,30 ευρώ, και για την Eurobank στα 2,40 ευρώ, από 2,05 ευρώ προηγουμένως.

Η Deutsche Bank συστήνει διακράτηση (hold) για τη μετοχή της Πειραιώς, ενώ για τις Alpha Bank και Eurobank η σύσταση είναι buy (αγορά).

Top pick η Εθνική Τράπεζα

Η τελευταία τοποθέτηση στην Εθνική Τράπεζα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εγχώρια αγορά. Η συγκεκριμένη κίνηση, σε συνδυασμό με την απόσυρση των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης από τη Eurobank, την Alpha Bank και το 22% της Εθνικής, έχει απομακρύνει τις ανησυχίες για ένα πιθανό “stock overhang”. Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών που εμφανίζουν αυξημένο ενδιαφέρον να αγοράσουν τα νέα χαρτιά στην αγορά, σημειώνουν οι αναλυτές.

Διαβάστε ακόμη: