Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της Deutsche Bank για το β’ τρίμηνο του 2022, με τη  μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα να ανακοινώνει καθαρά κέρδη 1,046 δισ. ευρώ, έναντι 692 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τα κέρδη της Deutsche Bank ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για όγδοο διαδοχικό τρίμηνο, ενώ πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών.

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 6,6 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% από 6,2 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι συνολικές δαπάνες ήταν 4,87 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 3% από 4,998 δισ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων ήταν 7,9%, από 5,5% ένα χρόνο πριν. Ο δείκτης κεφαλαίου CET1, ανήλθε στο 13%, από 12,8% το πρώτο τρίμηνο.

«Με τα καλύτερα κέρδη εξαμήνου από το 2011, αποδείξαμε -για άλλη μια φορά- ότι μπορούμε να προσφέρουμε ανάπτυξη και αυξανόμενα κέρδη σε ένα περιβάλλον προκλήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing.

Η εβδομάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς μεγάλα ιδρύματα ανακοινώνουν αποτελέσματα, εν μέσω της «τέλειας καταιγίδας» που έχει προκαλέσει στην ευρωπαϊκή οικονομία η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με επακόλουθα τον υψηλό πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.