Μια συγκλονιστική ερμηνεία χάρισε στο τηλεοπτικό κοινό η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο πρώτο επεισόδιο της νέας δραματικής σειράς του Mega «Famagusta», υποδυόμενη τη Χαρίτα Μάντολες, τη γυναίκα-σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας του 1974.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ο «Μάικλ Κούρτης» (Χρήστος Λούλης) συναντά τη Χαρίτα Μάντολες (Δέσποινα Μπεμπεδέλη) προκειμένου να του περιγράψει τα όσα έζησε το καλοκαίρι του 1974.

Η Χαρίτα Μάντολες έγινε μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξι μελών της οικογένειάς της από Τούρκους στρατιώτες. Ο χρόνος «πάγωσε» για εκείνη το καλοκαίρι του ’74. Έκτοτε, δεν έπαψε ποτέ να αναζητεί τους νεκρούς της και να μιλάει για τα τραγικά γεγονότα του πολέμου.

Με τη συγκλονιστική ιστορία της ξεκινάει το ντοκιμαντέρ του «Μάικλ» για λογαριασμό αγγλικού καναλιού, σχετικά με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Κάπως έτσι ξεδιπλώνεται το κουβάρι της ιστορίας, καθώς και οι σοκαριστικές μαρτυρίες όσων έζησαν την εισβολή.

Δέσποινα Μπεμπεδέλη: Αποθέωση στα social media για την ερμηνεία της
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επέστρεψε στην τηλεόραση προκειμένου να ενσαρκώσει αυτή την εμβληματική μορφή της Κύπρου, με τη σκηνή που αναφερόταν στα όσα βίωσε στα 27 της χρόνια, ανακαλώντας τις μνήμες από τη θηριωδία της τουρκικής εισβολής, να συγκινεί τους τηλεθεατές, που την αποθέωσαν στα σχόλιά τους στα social media.

«Είμαι 27 χρονών. Είμαι ακριβώς όσο ήμουν εκείνη την ημέρα. Από τότε σταμάτησα να μεγαλώνω, γιατί περιμένω τη μέρα που θα γυρίσω πάλι πίσω, στο σπίτι μου, ελεύθερη. Θα ανέβω εκεί, στον τόπο όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, και θα ανάψω ένα καντήλι για τις ψυχές τους. Άμα γυρίσω πάλι πίσω στο σπίτι μου, τότε θα αρχίσω να ζω και να μεγαλώνω πάλι», είπε στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς η Δέσποινα Μπεμπεδέλη ως Χαρίτα Μάντολες.

Η συνάντηση της Δέσποινα Μπεμπεδέλη με τη Χαρίτα Μάντολες

Μία ημέρα μετά την πρεμιέρα του «Famagusta», το Mega δημοσίευσε στο Instagram βίντεο από τη συνάντηση της Δέσποινας Μπεμπεδέλη με τη Χαρίτα Μάντολες.

«Η γυναίκα σύμβολο της Κύπρου Χαρίτα Μάντολες συναντήθηκε με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία την ενσαρκώνει υποδειγματικά στη σειρά Famagusta στην επίσημη παρουσίαση της σειράς στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου», ανέφερε η σχετική ανάρτηση.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες ενώ βρισκόταν στο πλευρό της γυναίκας-συμβόλου της Κύπρου, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη δεν έκρυψε τη συγκίνησή της. «Η Χαρίτα Μάντολες είναι πρόσωπο πια μυθικό για την Κύπρο. Εγώ είχα την τιμή να μου προταθεί να την ερμηνεύσω στην τηλεόραση, στη σειρά “Famagusta”. Για εμένα είναι πολύ μεγάλη στιγμή για την καριέρα μου αυτό. Το καταγράφω με ευγνωμοσύνη και τιμή. Αυτό που έχει υποστεί η κ. Μάντολες, μαζί με χιλιάδες άλλες γυναίκες, ανθρώπους… Μετά τα παθήματά της, την περιπέτεια, τα πένθη, η δύναμη που έχει, η αντοχή, η πίστη τη θρέφουν, για αυτό είναι ακόμη όρθια και αγωνίζεται για την Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμη: