Oι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ, Νίκος Δένδιας και Γιαΐρ Λαπίντ, συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό.

Οι δύο ΥΠΕΞ, κατά τη συνομιλία τους, συζήτησαν για διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως ενημέρωσε ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανάφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter: «Είχα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό μου του Ισραήλ Yair Lapid. Συνομιλήσαμε σχετικά με διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία, και συμφωνήσαμε ότι Ελλάδα & Ισραήλ θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό».

Σε ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας για την επικοινωνία επισημαίνεται πως «συζήτησαν πληθώρα θεμάτων ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες, με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία» και «αποφάσισαν να διατηρήσουν στενή επαφή και να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό τανκ άνοιξε πυρ κατά ηλικιωμένου πολίτη στην Μαριούπολη

Ένα βίντεο σοκ κοινοποίησε το βράδυ της Τρίτης, 15 Μαρτίου, η πρώτη αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Emine Dzheppar, με ανάρτησή της στο Twitter, ενώ ο πόλεμος στη χώρα μαίνεται. 

Σύμφωνα με την ίδια, στο βίντεο που ανέβασε στη δημοφιλή πλατφόρμα φαίνεται ένα «ρωσικό τανκ να ανοίγει πυρ κατά διερχόμενου πολίτη».

«Όπως αναφέρθηκε», πρόσθεσε, «επρόκειτο για ηλικιωμένο άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το tweet συνοδεύει το hashtag #Mariupol (Μαριούπολη), ανάμεσα σε άλλα, υποδεικνύοντας την πόλη αυτή ως την τοποθεσία όπου έλαβε χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ωστόσο, η αξιωματούχος δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το καταγγελόμενο συμβάν, όπως το πότε αυτό συνέβη.

Υπενθυμίζεται πως η Μαριούπολη πολιορκείται εδώ και πολλές ημέρες, ενώ ο ρωσικός στρατός φέρεται να εισήλθε σε τμήμα της πόλης. Νωρίτερα σήμερα, άλλωστε, οι ουκρανικές αρχές κατήγγειλαν την ομηρία πολιτών σε νοσοκομείο της πόλης, από τους «Ρώσους κατακτητές».

Παράλληλα, πολλοί σχολιαστές έσπευσαν να κάνουν λόγο για ακόμη ένα «έγκλημα πολέμου» από την πλευρά της Μόσχας, κάτω από το tweet της αναπληρώτριας ΥΠΕΞ.