Ο Ραφαέλ Ναδάλ μέσα από ανακοίνωση που έκανε στα social media, υποστήριξε ότι δεν νιώθει έτοιμος σωματικά για να επιστρέψει στη δράση και πήρε την απόφαση να μην συμμετάσχει στο Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο για όσο περισσότερο καιρό μπορεί.

«Αποφάσισα να μη συμμετέχω στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτή τη χρονιά. Δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση για να πάρεις, αλλά πρέπει να ακούσω το σώμα μου. Το συζητήσαμε με την ομάδα μου και καταλαβαίνω πως είναι η σωστή απόφαση», ανακοίνωσε ο Ναδάλ μέσα από το Twitter.

«Ο στόχος μου είναι να επεκτείνω την καριέρα μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που με κάνει χαρούμενο, δηλαδή να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο και να συνεχίσω να μάχομαι για τους επαγγελματικούς και τους προσωπικούς μου στόχους» ανέφερε.

Η απόφαση του Ναδάλ, πάρθηκε λίγες μέρες μετά την ήττα του στα ημιτελικά του Roland Garros, το σημαντικότερο τουρνουά για εκείνον μέσα στη χρονιά. Η απόφασή του να προσπεράσει τη σεζόν του γρασιδιού δεν είναι έκπληξη, όμως από Ολυμπιακούς Αγώνες θα απουσιάσει για πρώτη φορά από το 2012, όταν δεν πήγε στο Λονδίνο λόγω της τενοντίτιδας στο γόνατό του.

Η επιστροφή του πλέον αναμένεται να γίνει στην αμερικανική hard court season, που θα αρχίσει σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες από το Rogers Cup στο Τορόντο (9-15 Αυγούστου) και θα ολοκληρωθεί βεβαίως με το US Open (30 Αυγούστου – 12 Σεπτεμβρίου).