Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ο κόσμος του ποδοσφαίρου στήθηκε στις τηλεοπτικές οθόνες για να παρακολουθήσει τη μαγική τριπλέτα των Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Μέσι στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο βασικό σχήμα της Παρί Σεν Ζερμέν στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπριζ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η συνύπαρξη τους στον αγωνιστικό χώρο διήρκησε 51 λεπτά, καθώς ο Εμπαπέ τραυματίστηκε και αποχώρησε με την Παρί παρόλο που προηγήθηκε νωρίς να μένει στο 1-1, το οποίο ως αποτέλεσμα αδίκησε κατάφωρα την εξαιρετική Μπριζ.

Το τρίο των αστέρων της γαλλικής ομάδας ήταν στο βασικό σχήμα και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Ολιμπίκ Λιόν στο Παρκ Ντε Πρενς, αλλά και πάλι δεν ολοκλήρωσαν όλοι μαζί το 90λεπτο… Μόνο που αυτή τη φορά δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Το ρολόι σημάδευε το 76ο λεπτό της αναμέτρησης με το σκορ στο 1-1 (προηγήθηκε η Λιόν στο 54′ με τον Πακετά, ισοφάρισε στο 66′ με πέναλτι ο Νεϊμάρ) όταν ο δεξιός οπισθοφύλακας Ασράφα Χακίμι πήρε θέση δίπλα από τον 4ο διαιτητή για να περάσει στο ματς, αλλά όταν σηκώθηκε η πινακίδα με το Νο30 όλοι πάγωσαν. Ακόμη και ο χρόνος!

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μόλις είχε κάνει κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνεις κανείς άλλος προπονητής από το 2008!!! Τότε που ακόμη ο Λίο Μέσι στη Μπαρτσελόνα ζούσε στη σκιά του Ροναλντίνιο, του Τσάβι, του Πουγιό, του Ανρί και προπονητής των μπλαουγκράνα ήταν ο Φρανκ Ράικαρντ.

Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της La Liga η Μπάρτσα αγωνίζοντας στην έδρα της Σαραγόσα με το σκορ να είναι στο 1-1 και στο 79′ ο Ράικαρντ απέσυρε τον Μέσι για να περάσει στη θέση τον Μπόγιαν Κρκιτς (στο 18’13”του βίντεο που ακολουθεί φαίνεται να παίρνει τις τελευταίες οδηγίες). Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-1 χάρις στο εύστοχο πέναλτι του Ροναλντίνιο στο 83′.

Άλλαξα τον Μέσι για να τον προφυλάξω 

Δεκατρία χρόνια αργότερα, ένας συμπατριώτης του «Πούλγκα», έκανε ακριβώς το ίδιο και κατά διαβολική σύμπτωση η ομάδα τους νίκησε με 2-1 χάρις σ’ ένα γκολ ενός άλλου Αργεντινού, του Μάουρο Ικάρντι ο οποίος σκόραρε στις καθυστερήσεις.

Με τη διαφορά όμως ότι τώρα η αλλαγή του Μέσι επισκίασε ακόμη και τη νίκη της Παρί (παρεμπιπτόντως έχει κάνει το 6χ6) με το όλο θέμα να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις.

«Άλλαξα τον Λίο για να τον προφυλάξω… Σε μια τέτοια ομάδα κάποιες αποφάσεις είναι δύσκολες, αλλά εγώ είμαι αυτός που αποφασίζω.