Η συμβουλευτική εταιρεία Deloitte LLC θα δωρίσει 1 εκατ. δολάρια στο The Trevor Project, μία ΛΟΑΤΚΙ+ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ψυχικής υγείας, που υποστηρίζει τη νεολαία στην κοινότητα, σε περιόδους κρίσης.

Χρηματοδοτούμενη από το Deloitte Health Equity Institute, η δωρεά θα διανεμηθεί στη διάρκεια δύο ετών και θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών του Trevor Project, σε περιόδους κρίσης, που περιέχουν μεταξύ άλλων διαδικτυακή συνομιλία και γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης μέσω μηνυμάτων. Η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί και για την εύρεση, την εκπαίδευση και την υποστήριξη των συμβούλων του Trevor.

Η συνεισφορά έρχεται σε μία εποχή αυξημένων νομοθετικών περιορισμών για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς και μίας ώθησης ενάντια σε πράξεις υποστήριξης της κοινότητας.

Το 31% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων μεταξύ 18 και 25 ετών είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με μελέτη του 2021 από το Ινστιτούτο Williams στη Νομική Σχολή του UCLA. Το 41% των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων ηλικίας 13 έως 24 ετών ανέφεραν ότι σκέφθηκαν σοβαρά να αυτοκτονήσουν, τον περασμένο χρόνο, βάσει εφετινής έρευνας του Trevor Project

«Όχι μόνο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετό προσωπικό και εθελοντές για να συμβουλέψουμε έναν τόσο μεγάλο όγκο νέων που μάς προσεγγίζουν σε αριθμούς – ρεκόρ αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει και να βεβαιωθούμε ότι δημιουργούμε ένα περιβάλλον όπου οι σύμβουλοι εκπαιδεύονται επαρκώς, έχουν υποστήριξη και περνούν ευχάριστα», σημείωσε η Σίρα Κόγκαν, ειδική σε εταιρικές συνεργασίες στο Trevor Project.

Ακόμη, η έρευνα εντόπισε ότι σχεδόν το 1/3 των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων υποστήριξε ότι δεν είναι καλά αναφορικά με την ψυχική του υγεία, λόγω της πολιτικής και της νομοθεσίας κατά της συγκεκριμένης κοινότητας. Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Abercrombie & Fitch και Macy’s, έκαναν δωρεές στο Trevor Project τον Ιούνιο, με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας.

Ο Τζέρι Μπρούνο, Διευθυντής της Deloitte, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να εντοπισθούν και να αντιμετωπισθούν οι ανισότητες στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, όπως τα κενά στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας. Η δωρεά θα σηματοδοτήσει, επίσης, στους υπαλλήλους της Deloitte πώς θα μπορούσαν να εμπλακούν, καθώς και θα αυξήσει την αίσθηση του ανήκειν στους ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενους. «Αποτελεί μία αυθεντική δέσμευση στις βασικές μας αξίες», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: