H Skeleton Concept,  έχει ως έδρα το Παρίσι και ειδικεύται στην τροποποίηση πολυτελών ρολογιών για ιδιώτες, μεταμόρφωσε το Rolex GMT-Master II “Batman” σε συνεργασία με τον ποδοσφαριστή της Παρί Σεν-Ζερμαίν, Πρεσνέλ Κιμπεμπέ.

Ο Κιμπεμπέ, ο οποίος κυκλοφόρησε τη δική του μάρκα streetwear PK3 πέρυσι, ζήτησε από τους ωρολογοποιούς του ατελιέ να δημιουργήσουν μια skeleton έκδοση αυτού του μοναδικό μοντέλου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε κάποιον να θαυμάσει τον αριστοτεχνικά φτιαγμένο μηχανισμό 3186 εν ώρα λειτουργίας, αλλά και να αλλάξουν την απόχρωση στην στεφάνη.

#Kimpembe Concept

Η ομάδα της Skeleton Concept ξόδεψε εκατοντάδες ώρες για την υλοποίηση του #KimpembeConcept, δεδομένου ότι ήθελαν το ρολόι να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του πρωταθλητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παίκτη της Παρί, ο οποίος σύμφωνα με την μάρκα είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος με εξαιρετικό επαγγελματισμό. “Ήταν κατόρθωμα για εμάς να το καταφέρουμε, αλλά όπως και ο ποδοσφαιριστής, δεν θα συμβιβαζόμασταν με τίποτα λιγότερο από την αριστεία”, αναφέρουν.

Η ιδιαιτερότητα του μηχανισμού του GMT-MASTER II και οι 2 επιπλοκές του (ο δίσκος της ημερομηνίας και η δεύτερη ζώνη ώρας GMT) απαιτούσαν πολλές ώρες εργασίας, τελικά όμως οι ωρολογοποιοί κατάφεραν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν την skeleton έκδοση του. Μάλιστα εφάρμοσαν ένα ματ φινίρισμα με αμμοβολή στα εξαρτήματα, την κάσα και την στεφάνη, δίνοντας έτσι στο ρολόι ακόμα καλύτερη εμφάνιση.

Oι ημερομηνίες

Η Skeleton Concept αντικατέστησε επίσης τον τροχό της ημερομηνίας με κρύσταλλο από ζαφείρι, που δίνει την ψευδαίσθηση ότι οι αριθμοί της ημερομηνίας αιωρούνται. Όλοι οι αριθμοί της ημερομηνίας έχουν μαύρο χρώμα, εκτός από τον αριθμό 3, ο οποίος έχει μπλε χρώμα και είναι μια αναφορά στην φανέλα που φορά ο Kimpembe με την Παρί Σεν-Ζερμαίν.

Τέλος, πρόσθεσαν μπλε και μαύρο χρώμα στο κεραμικό ένθετο στην στεφάνη, κάτι που ζητήθηκε από τον ίδιο τον Κιμπεμπέ.

Η Skeleton Concept λαμβάνει προπαραγγελίες για το ρολόι, του οποίου η αξία ανέρχεται σε 59.900 ευρώ.