Στην εξαγορά του 100% της Κωτσόβολος έναντι τιμήματος 200 εκατ. ευρώ προχωράει η ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Παρασκευή.

H εξαγορά της Κωτσόβολος από την βρετανική Currys αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την ΔΕΗ, καθώς ενισχύει περαιτέρω την στρατηγική θέση της εταιρείας στην αγορά ενέργειας.

Eνίσχυση παρουσίας

Η εξαγορά αυτή αποτελεί στρατηγική κίνηση για τη ΔΕΗ, καθώς της επιτρέπει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά ενέργειας, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της σε προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την ενέργεια, όπως φωτοβολταϊκά, αντλίες θερμότητας και ιδιωτικοί φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων και εξειδικευμένο προσωπικό

Η Κωτσόβολος διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων καθώς και ένα ισχυρό δίκτυο τεχνικών. Η εξαγορά της θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτές για να προσφέρει στους πελάτες της μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε θέματα ενέργειας.

Ισχυροποίηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Το kotsovolos.gr είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα online καταστήματα της αγοράς, μέσω του οποίου η εταιρεία έχει την δυνατότητα πώλησης των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει στα φυσικά καταστήματα.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις της ΔΕΗ και να την μετατρέψει σε ένα ισχυρό «παίκτη» στις ηλεκτρονικές αγορές.

Ανάπτυξη των logistics

Η ΔΕΗ έχει ήδη προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών. Η εξαγορά της Κωτσόβολος θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτή και να προσφέρει στους πελάτες της καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Είδηση στο Reuters

«Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά τη συμφωνία πώλησης της μονάδας Κωτσόβολος στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) έναντι 175 εκατομμυρίων λιρών», έγραψε νωρίτερα το πρωί το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Currys, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 29% τον τελευταίο χρόνο, ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να μειώσει το χρέος της.

Η πώληση θα απλοποιήσει την λειτουργία της εταιρείας, επιτρέποντάς της να επικεντρωθεί στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Επιπλέον, η Currys θα ενισχύσει τον ισολογισμό της, θα αυξήσει την ευελιξία της για επενδύσεις και θα βελτιώσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Τον Σεπτέμβριο, η Currys ανέφερε πτώση των πωλήσεων στις περισσότερες αγορές για τους τέσσερις μήνες έως το τέλος Αυγούστου, αλλά δήλωσε ότι οι τάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώνονται παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στις Σκανδιναβικές χώρες.

Διαβάστε ακόμη: