Επειδή έχει ξεκινήσει μια παραφιλολογία σχετικά με το ποιον και αν θα εξαγοράσει η ΔΕΗ εντός συνόρων, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μια εξαγορά για να υλοποιηθεί περνάει μέσα από 40 κύματα! Ιδίως όταν πρόκειται για «κομμάτι» εισηγμένου ομίλου, που θα πρέπει να αποσπαστεί!

Το Radar.gr από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε τις «μυστικές» διαπραγματεύσεις, μεταξύ ΔΕΗ και εισηγμένης, όταν όλοι οι άλλοι δήθεν έγκυρα πληροφορημένοι σφύριζαν αδιάφορα και δεν είχαν πάρει χαμπάρι!

Η ΔΕΗ, οι φήμες για deal με εισηγμένη και ο …προξενητής!

Και επιμένουμε: διερευνητικές συζητήσεις έλαβαν χώρα ΜΟΝΟ μεταξύ της ΔΕΗ και του Ελλάκτωρα όσον αφορά τον «Άνεμο», με όσες δυσκολίες προφανώς εμπεριέχει ένα τέτοιο εγχείρημα, στην παρούσα φάση!

Για πολλούς και ποικίλους λόγους, που κάθε λογικός νους μπορεί να αντιληφθεί!

Και καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση αυτή έπαιξε σοβαρός τεχνοκράτης, σύμβουλος – συνεργάτης και των δύο πλευρών! Κοινής αποδοχής και κοινής εμπιστοσύνης!

Και η αλήθεια είναι πως έγιναν ραντεβού! Εκτός εργασιακών χώρων. Σε οικία πέριξ του Κολωνακίου! Μέχρι εδώ μπορώ να σας αποκαλύψω. Γιατί από εκεί και πέρα θα πρέπει να απαριθμώ πρόσωπα!

Την έκβαση των μυστικών διαπραγματεύσεων θα την διαπιστώσουμε σε βάθος χρόνου, τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα και προφανώς κανείς δεν θα επιβεβαιώσει στην Επ. Κεφαλαιαγοράς ,τέτοιες ώρες, μία σχετική φημολογία!

Σε απλά λόγια, μπορεί να γίνει το ντηλ, μπορεί και να μην γίνει..

Εκείνο που μετά βεβαιότητας θα γίνει, είναι το ντηλ της ΔΕΗ με παραγωγό ενέργειας στην Ρουμανία, ο οποίος κατέχει ΑΠΕ 800 MW, και ο οποίος είναι και προμηθευτής της.

Οι διαπραγματεύσεις είναι προχωρημένες και το όφελος εάν η υπόθεση καταλήξει θετικά θα είναι διπλό:

Πρώτον γιατί μέχρι σήμερα η ΔΕΗ, προμηθεύεται από τον εν λόγω παραγωγό ρεύμα και το μεταπωλεί, άρα κερδίζει από την εμπορία.

Δεύτερον, γιατί με την εξαγορά εκτός της εμπορίας, θα απολαμβάνει και το κέρδος του παραγωγού!

Η ΔΕΗ, οι κερδοσκόποι, οι ανταγωνιστές και το ντιλ με τους ξένους οίκους!