Χαμός επικρατεί στο διαδίκτυο με ιστοσελίδα που…ξεγυμνώνει φωτογραφίες διασήμων και μη. Η σελίδα Deepsukebe έρχεται να κάνει πραγματικότητα τις φαντασιώσεις πολλών ανδρών και γυναικών, αλλά και να εγείρει πλήθως αντιδράσεων από εξίσου μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Τι είναι η ιστοσελίδα «Deepsukebe» που ξεγυμνώνει φωτογραφίες

Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της εφαρμογής Deepsukebe, σκανάρει τις εικόνες και μέσω συγκεκριμένου αλγορίθμου, αντιλαμβάνεται, το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που αρμόζει σε κάθε εικονιζόμενο και έτσι αποκαλύπτεται το υποτιθέμενο γυμνό του σώμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολύ σύντομα ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου, θεωρώντας ότι τέτοιες ενέργειες και δραστηριότητες αποτελούν αδιαμφισβήτητα παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων, αφού θα μπορούσε να δημοσιευτούν και δικές τους «γυμνές» φωτογραφίες.

Η ιστοσελίδα προς υπεράσπισή της σε αυτές τις κατηγορίες υπογραμμίζει ανώνυμα ότι δεν αποθηκεύει τις φωτογραφίες που δημιουργεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχει η επιλογή εάν κάποιος θελήσει να τις κοινοποιήσει με αναφορά στην επωνυμία της εφαρμογής, εκείνη θα τον «επιβραβεύσει».

Deepsukebe: Η ιστοσελίδα που «ξεγυμνώνει» διάσημους και μη

Η σελίδα Deepsukebe, που ξεγυμνώνει τις φωτογραφίες διασήμων και μη, έρχεται να κάνει πραγματικότητα τις φαντασιώσεις πολλών ανδρών και γυναικών, αλλά και να εγείρει πλήθως αντιδράσεων από εξίσου μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffington Post, ο ιστότοπος έχει καταγράψει περισσότερες από 38 εκατομμύρια επισκέψεις από τις αρχές του 2021 έως τώρα. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην κορυφή της επισκεψιμότητας του Deepsukebe. Τις ΗΠΑ διαδέθηκαν η Ταϊλάνδη, η Ταϊβαν, η Γερμανία και η Κίνα.

Επίσης, εταιρεία που αναλαμβάνει υποθέσεις εξαπάτησης στον κυβερνοχώρο, διευκρίνισε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Μετά την έκταση που έλαβε η υπόθεση, η ιστοσελίδα της DeepSukebe «έπεσε» για ένα χρονικό διάστημα, εντός την ημέρας όμως επανήλθε. Ήδη μεγάλοι κολοσσοί του διαδικτύου, όπως το Facebook, έχουν αποκλείσει τις διευθύνσεις URL των προφίλ τους από την πλατφόρμα.

Οριστική λύση πρόκειται να δοθεί από την Google.