Το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που προέκυψε από τη συμμετοχή των 9 funds στην πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, έρχεται να δικαιώσει την απόφαση της κυβέρνησης και ειδικότερα του Μαξίμου, να αποδεχτεί και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Goldman Sachs και της διοίκησης της ΔΕΗ!

Σε αντίθεση με ότι ισχυρίζονταν παράγοντες της αγοράς, που αποδείχτηκαν ξεπερασμένοι, εκτός τόπου και χρόνου, ο Χ. Ηλιάδης της Goldman Sachs και ο Γ. Στάσης της ΔΕΗ επέμειναν στην λογική της πώλησης του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ όχι σε διαχειριστή δικτύων που θα επιζητούσε και το μάνατζμεντ, αλλά σε παθητικό επενδυτή ο οποίος θα αποσκοπούσε σε υπεραξίες από τη διαχείριση του μάνατζμεντ της ΔΕΗ.

Η τακτική αυτή αποδείχτηκε στην πράξη απολύτως επιτυχής καθώς στον διαγωνισμό προεπελέγησαν και συμμετέχουν 9 κορυφαία funds του πλανήτη, από το KKR, έως το OAK και την CVC!

Τα οποία και θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές εντός του Ιουλίου.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό, η ΔΕΗ κρατά το μάνατζμεντ, βάζει μέτοχο παθητικό επενδυτή – fund και όχι διαχειριστή δικτύου, κάποιον δηλαδή που δεν θα παρεμβαίνει στην άσκηση διοίκησης, ο οποίος θα έχει μειοψηφικό πακέτο μετοχών!

Υπό αυτό το πρίσμα θα είναι η ΔΕΗ εκείνη που σε δεύτερο χρόνο θα καρπωθεί τις υπεραξίες που θα προκύψουν, εξέλιξη που θα έχει σοβαρή επίπτωση στη ΔΕΗ και την κεφαλαιοποίηση της στο χρηματιστήριο.

Η δικαίωση είναι αναμφίβολα μεγάλη για την κυβέρνηση καθώς η ΔΕΗ από μια απαξιωμένη και διαλυμένη επιχείρηση που επιδίωξαν να κατακερματίσουν οι ανταγωνιστές της και να υφαρπάξουν την περιουσία της, μεταβλήθηκε σε κυρίαρχη καθοδηγούμενη από ένα μάνατζμεντ ικανό που κινείται πέρα και πάνω από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα.

Όχι σαν τον Σαχίνη της ΕΥΔΑΠ που τους ξέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κρατήσανε, προφανώς για να τους θυμίζει τις μέρες του Μπενίση και της Δούρου…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.