Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon δήλωσε σε συνέντευξη του στο Yahoo Finance ότι υπάρχει αισιοδοξία εξαιτίας μιας σειρά αρχικών δημόσιων προσφορών (IPO) που αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, προβλέποντας «ανάκτηση της δραστηριότητας των κεφαλαιαγορών» κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Εάν οι IPO πάνε καλά, είπε, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας «ενάρετος κύκλος» που θα προσελκύσει κι άλλες εταιρείες οι οποίες ακόμα περιμένουν στο… περιθώριο. Η Goldman θα επωφεληθεί επίσης καθώς είναι μεταξύ των τραπεζών που ηγούνται των IPO από την Arm Holdings του Ομίλου SoftBank και την υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Instacart, που θα είναι και οι δύο από τις μεγαλύτερες του έτους.

«Προφανώς ένα περιβάλλον με περισσότερη δραστηριότητα στις κεφαλαιαγορές είναι ένα καλό περιβάλλον για την Goldman Sachs», είπε ο ίδιος. Η Solomon δέχεται πιέσεις να βελτιώσει τα αποτελέσματα της Αμερικανικής τράπεζας αφού ανακοίνωσε τα χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη των τελευταίων τριών ετών.

Παράλληλα, αγωνίζεται σε όλους τους τομείς όπως οι περικοπές θέσεων εργασίας και μια διετή ύφεση στην επενδυτική τραπεζική μέχρι αναφορές για αναταραχή των εταίρων και αμφισβήτηση σχετικά με τον τρόπο ηγεσίας του. Αρνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να αναφερθεί σε ορισμένες πρόσφατες ιστορίες των του Τύπου σχετικά με την ηγεσία του. Η εστίασή του κάθε μέρα, είπε, είναι η εταιρεία, οι πελάτες της και οι μέτοχοι. Οι πελάτες, πρόσθεσε, «έχουν τεράστια εμπιστοσύνη στη Goldman Sachs. Τα σχόλια από τους πελάτες μας γύρω από την Goldman Sachs και το έργο που κάνουμε για αυτούς συνεχίζουν να είναι πολύ, πολύ ισχυρά».

Η μετοχή της Goldman έχει υποχωρήσει 5,5% μέχρι στιγμής εφέτος, ενώ έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις της Bank of America και της Citigroup αλλά υπολείπεται των Morgan Stanley και JPMorgan Chase. Ο αμερικανικός τραπεζικός δείκτης KBW Nasdaq την ίδια ώρα υποχωρεί κατά 21% για την ίδια περίοδο.

Διαβάστε ακόμη: