Οι ηγέτες της G7 κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους ενός δανείου ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε αργά την Παρασκευή.

Το χρηματοδοτικό πακέτο θα αποπληρωθεί από τα έκτακτα έσοδα που θα προέλθουν από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της G7. Τα κονδύλια θα διατεθούν μέσω διάφορων διαύλων, όπως η δημοσιονομική στήριξη, η στρατιωτική βοήθεια και η βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχεία εφαρμογή αυτής της σημαντικής απόφασης, τονίζοντας τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίτευξή της. Η G7 επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις της, όπως είχαν τεθεί στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου στην Απουλία της Ιταλίας, και εστίασε στην υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον λαό της.

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Ντνίπρο με τουλάχιστον δύο νεκρούς

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του περιφερειάρχη Σερχίι Λισάκ.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, προκάλεσε την κατάρρευση ενός διώροφου κτιρίου κατοικιών, ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια. Επιπλέον, ζημιές υπέστησαν τέσσερα ακόμη κτίρια στη γύρω περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Λισάκ δήλωσε ότι οι δύο νεκροί ήταν γυναίκες, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένας 17χρονος και ένα κοριτσάκι 8 ετών.

 

Διαβάστε ακόμη: