Ο νέος Δακτύλιος ξεκινά να ισχύει από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, plug-in υβριδικά αλλά και τα οχήματα με εργοστασιακά συστήματα υγραερίου ή φυσικού αερίου να εισέρχονται καθημερινά ελεύθερα μέσα στο κέντρο της πόλης.

Επίσης οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro6 με εκπομπές έως 120 γραμμάρια CO2 / χλμ. θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στον Δακτύλιο καθημερινά όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/1/2021 και εκπομπές έως 145 γρ. CO2 / χλμ.

Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα μπορούν να εισέρχονται στο Δακτύλιο υπό το καθεστώς των μονών – ζυγών ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας τους.

Πως θα ετυπώσετε το σήμα για την ελεύθερη κυκλοφορία

Το Ειδικό Σήμα Κυκλοφορίας Οχήματος στο Δακτύλιο για τα «καθαρά» ΙΧ  εκδίδεται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης στο https://daktylios.gov.gr.

Αυτό που απαιτείται είναι πρόσβαση του αιτούντος/χρήστη στην ηλεκτρονική εφαρμογή και προηγούμενη αυθεντικοποίησή του με τη χρήση των κωδικών Τaxisnet.

Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η χρήση της εφαρμογής επιτρέπεται μόνον από πιστοποιημένους χρήστες, γεγονός που διασφαλίζεται από την εισαγωγή του αριθμού Αναγνώρισης (αριθμός πινακίδων κυκλοφορίας) του οχήματος και του αριθμού φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του κύριου ή/και κατόχου του οχήματος.

Παράλληλα, θα λειτουργεί ο λογαριασμός email [email protected] στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

Διαβάστε ακόμη: