Το ότι η Αθήνα αποτελεί παγκοσμίως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, είναι γνωστό. Μια ακόμη διάκριση έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Η Αθήνα, λοιπόν, βρίσκεται στο «βάθρο» με τις πιο όμορφες πόλεις του πλανήτη μας το βράδυ, όπως την κατατάσσουν οι χρήστες του Instagram. Σύμφωνα με έκθεση του Daily Travel News, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από το δεύτερο Λονδίνο και το πρώτο Παρίσι.

Daily Travel News: Η Αθήνα μια από τις πιο όμορφες πόλεις τη νύχτα στον κόσμο

Είναι ενδεικτικό ότι, οι πρώτες έξι θέσεις καταλαμβάνονται από ευρωπαϊκές πόλεις και συγκεκριμένα πρωτεύουσες, καθώς πίσω από την Αθήνα βρίσκονται η Ρώμη (4η), η Βαρσοβία (5η) και η Βουδαπέστη (6η). Μάλιστα, μετά το 7ο Ντουμπάι ακολουθούν κι άλλες πόλεις της γηραιάς ηπείρου, η Λυών (8η), η Τουλούζ (9η) και το Βερολίνο (10η θέση), ενώ για την πρώτη αμερικανική πρέπει κάποιος να ανατρέξει στο Νο13, που είναι η Νέα Υόρκη, πίσω από το 12ο Άμστερνταμ και την 11η Μπορντό.

Η Αθήνα μια από τις πιο όμορφες πόλεις τη νύχτα στον κόσμο

Η μέτρηση γίνεται με βάση τα hashtags, στην οποία κυριαρχεί το Παρίσι με 1.000.000, ενώ το Λονδίνο ακολουθεί με 231,000 και η Αθήνα με 182,000. Παραπάνω από 100.000 hashtags έχουν μόνο η Ρώμη και η Βαρσοβία, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η Νέα Υόρκη έχει μόλις 50.000. Επίσης, το Τόκιο που βρίσκεται στο Νο17, παρά το εντυπωσιακό νυχτερινό σκηνικό που προσφέρει, έχει μόλις 42.7000 hashtags.