Το φτηνότερο επταθέσιο σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά μόλις ξεκίνησε να διατίθεται, με την τιμή του να είναι καλύτερη από ό,τι αναμενόταν. Όσο και να ψάξει κάποιος, δεν θα βρει αυτή τη στιγμή καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και εφτά άτομα, ζητώντας λιγότερα χρήματα. Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο παρουσιάστηκε μόλις πριν ελάχιστους μήνες και τώρα ξεκινά η εμπορική του πορεία. Η αρχή γίνεται από 30 χώρες όπου δέχονται αυτή τη στιγμή προπαραγγελίες, ενώ σταδιακά το κοινό θα μπορεί να το παραγγείλει σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η Dacia.

Στη ρουμανική μάρκα ανήκει το φτηνότερο επταθέσιο της Ευρώπης και πρόκειται για το ολοκαίνουργιο μοντέλο με την ονομασία Jogger. Η Dacia, λοιπόν, άρχισε να δέχεται παραγγελίες στην Ευρώπη για το αυτοκίνητο που αποτελεί ουσιαστικά την crossover – station wagon εκδοχή του Sandero και Sandero Stepway.

Με τον ερχομό του αυτοκινήτου πλέον η Dacia θα διαθέτει τέσσερα αυτοκίνητα στην γκάμα της, με τα άλλα τρία να είναι τα Duster, Sandero και Spring. Το τελευταίο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και έρχεται το επόμενο διάστημα.

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου για Μήκος/Πλάτος/Ύψος φτάνουν τα 4.547/1.784/1.632 χλστ. ενώ οι χώροι ευνοούνται από το μεγάλο μεταξόνιο, το οποίο αγγίζει τα 2.897 χλστ. Ταυτόχρονα, έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 200 χλστ. επιτρέποντας έτσι και τις εκτός δρόμου διαδρομές.

Αυτές οι διαστάσεις κάνουν το Jogger να είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στην γκάμα της εταιρείας. Μάλιστα είναι ίδιες είτε επιλέξει κάποιος την επταθέσια διάταξη, είτε προτιμήσει να πάει στην πιο συνήθη επιλογή των πέντε θέσεων.

Όπως αναφέραμε οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν και μία από τις χώρες στις οποίες υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα, είναι η Γαλλία. Αξίζει να δούμε πόσο προσφέρεται εκεί, όμως για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης θα δούμε τι γίνεται και με την υπόλοιπη γκάμα της εταιρίας στη Γαλλία και την Ελλάδα. Δηλαδή πόσο προσφέρονται τα ίδια αυτοκίνητα εκεί και εδώ.

Η αρχική τιμή του Jogger για την πενταθέσια διάταξη είναι 14.990 ευρώ, με την επταθέσια να ξεκινάει από τα 15.750 ευρώ. Από τα 14.990 ευρώ ξεκινάει και το Duster στη Γαλλία, με την τιμή εκκίνησης στη χώρα μας να είναι στα 16.640 ευρώ. Το Dacia Sandero Stepway ξεκινάει στη Γαλλία από 13.690 ευρώ, όταν στην Ελλάδα η χαμηλότερη τιμή του είναι στα 14.680 ευρώ. Τέλος, το Sandero στη Γαλλία έχει τιμή εκκίνησης στα 9.990 ευρώ, νούμερο που στην Ελλάδα γίνεται 13.720 ευρώ. Βλέπουμε ότι το Duster είναι το αυτοκίνητο που είναι πιο κοντά τιμολογιακά, τουλάχιστον στη Γαλλία. Φυσικά η παραπάνω σύγκριση δε δημιουργεί με κανένα τρόπο βεβαιότητα για την τιμή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, όμως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνει μια εκτίμηση.