Επιμένουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για άνοιγμα των συζητήσεων μεταξύ του fund CVC που δραστηριοποιείται εντόνως στην Ελλάδα με επιθετικές κινήσεις σε μεγάλο εύρος επιχειρήσεων και της κορυφαίας στον χώρο του λιανεμπορίου «Σκλαβενίτης»!

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι δύο πλευρές έχουν κάτσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά τις αρχικές συζητήσεις πριν μερικούς μήνες, τις οποίες είχε αποκαλύψει το Radar και οι οποίες δεν τελεσφόρησαν.

Καλά ενημερωμένοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις αφορούν την απόκτηση σε πρώτη φάση του 40% του Σκλαβενίτη, η πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων του οποίου φαίνεται να δικαιώνει την απορρόφηση του δικτύου της Μαρινόπουλος, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που αφορούν τη χρήση 2019 και ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020, ο τζίρος σε επίπεδο ομίλου έφθασε τα 3,3 δις. και της εταιρίας τα 2,6 δις., με βελτίωση και του τελικού αποτελέσματος αλλά και των μεικτών κερδών.

Επιπροσθέτως θα πρέπει μα σημειωθεί ότι βιώνουμε την εποχή του τεράστιου ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις με μεγάλα δίκτυα, όπως ο Σκλαβενίτης στην προκειμένη περίπτωση, γεγονός που στο μυαλό των ξένων επενδυτών αντισταθμίζει τον υπέρογκο δανεισμό των 3,1 δις. ευρώ!

Την ίδια στιγμή πάντως το CVC, στα πλαίσια της επιθετικής του δράσης στη χώρα μας, εμφανίζεται ως το ένα από τα δυο μεγάλα φαβορί, μαζί με το αυστραλιανό fund Macquarie, για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του οποίου ανοίγουν στο τέλος της εβδομάδας!

Όλα πάντως σε μεγάλο βαθμό θα κριθούν από το εάν τελικώς το αμερικανικό fund KKR, εκ των κορυφαίων του πλανήτη, που έχει περάσει στην τετράδα των υποψηφίων, υποβάλει τελικά οικονομική προσφορά!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχαν ενδοιασμοί για όρους του διαγωνισμού, που καθιστούσαν τον όποιο αγοραστή ως πλήρως παθητικό επενδυτή που δεν θα μπορεί να ελέγξει ούτε καν την έκβαση των προμηθειών κάτω των 300 εκατ. ευρώ!