Το «μελάνι» δεν έχει στεγνώσει ακόμα για το νέο Cupra Terramar, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Πού έκανε πρεμιέρα το νέο συμπαγών διαστάσεων SUV της ισπανικής εταιρείας; Στην ιστορική και ομώνυμη πίστα Terramar, στο πλαίσιο μιας λαμπρής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 4 ετών ζωής της Cupra. H εν λόγω οβάλ πίστα δεν χρησιμοποιείται πλέον για αγώνες, ενώ είναι μία από τις παλαιότερες στον κόσμο, καθώς κατασκευάστηκε το 1923 σε μια παραλιακή πόλη κοντά στη Βαρκελώνη και στα κεντρικά γραφεία της Cupra. Tomotori ήταν εκεί και αντλήσαμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε για το νέο Terramar.

Προς το παρόν η Cupra κρατάει τα «χαρτιά» της κλειστά για το επερχόμενο Terramar, το οποίο αναμένεται το 2024. Γνωρίζουμε, όμως, ότι θα είναι το τελευταίο της νέο μοντέλο που θα τροφοδοτείται από κινητήρες εσωτερικής καύσης, ωστόσο θα είναι εξηλεκτρισμένο. Στην γκάμα του θα υπάρχουν μάλλον εκδόσεις με ήπιο υβριδικό, αλλά και με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Μάλιστα το τελευταίο (e-Hybrid) θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα φτάνει τα 100 χλμ.

Παράλληλα, η Cupra τόνισε ότι το plug-in υβριδικό θα εστιάζει και στις επιδόσεις, όμως προς το παρόν δεν έχουμε στη διάθεσή μας τεχνικά χαρακτηριστικά του. To μήκος του νέου Terramar θα είναι περίπου 4,5 μέτρα, ενώ θα ανεγερθεί σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, η οποία προορίζεται ως βάση για την επόμενη γενιά των plug-in υβριδικών οχημάτων του Ομίλου Volkswagen.

Πάνω στη σκηνή το νέο Terramar παρέμεινε για λίγα λεπτά, ωστόσο μπορέσαμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση για τη σχεδίασή του. Η όψη του είναι αρκετά δυναμική, χάρη στις έντονες νευρώσεις στο εμπρός καπό, στα πλατιά εμπρός φωτιστικά του σώματα που ενσωματώνουν τρεις τριγωνικές μονάδες Led, στις κάθετες εισαγωγές αέρα στα άκρα του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ το αμάξωμα του συνολικά έδειχνε αρκετά μυώδες. Η παραγωγή του νέου Terramar θα πραγματοποιείται στην Ουγγαρία.