Ένας λαχταριστός συνδυασμός έχει ξετρελάνει τους Γάλλους, καθώς ο ιδιοκτήτης μιας μπουλανζερί επινόησε το crookie. Αυτό το όνομα έλαβε η ένωση κρουασάν και μπισκότου.

Πρόκειται για ένα τραγανό κρουασάν γεμισμένο με ζύμη μπισκότου αμερικανικού τύπου, το οποίο όταν ψήνεται γίνεται μαλακό και μαστιχωτό.

Ο άνθρωπος πίσω από το γλύκισμα είναι ο Στέφαν Λουβάρντ, ιδιοκτήτης του Boulangerie Louvard στο Παρίσι. Όπως γράφει σε σημερινό δημοσίευμά του ο Guardian, στις αρχές Φεβρουαρίου σχηματίστηκαν ουρές, κυρίως με εφήβους, έξω από την μπουλανζερί, που ήθελαν να δοκιμάζουν τη λιχουδιά, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή.

Έτσι, φτιάχνονται τα crookies: Τα κρουασάν με cookies
«Μας εξέπληξε πολύ», είπε ο Λουβάρντ, ο οποίος πουλά μέχρι και 2.200 crookies την ημέρα. «Χρειάστηκε να προσλάβουμε δύο επιπλέον άτομα για να μπορέσουμε να παράγουμε τις απαραίτητες ποσότητες. Ήταν λίγο αγχωτικό».

Πλέον, αρτοποιεία στο Παρίσι αρχίζουν να πουλούν crookie, ενώ ανάλογες απόπειρες γίνονται από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Τορόντο, οι οποίοι δημιουργούν τις δικές τους παραλλαγές. Το Cookie Crumble, ένα μικρο-ζαχαροπλαστείο στο Λονδίνο, δέχεται παραγγελίες από όλη τη χώρα.

Ένας από τους λόγους που τα crookies, όπως παλιότερα και τα cronuts, γίνονται δημοφιλή είναι το TikTok. «Στα βίντεο με crookie, βλέπεις να σπάει το κρουασάν. Ακούς αυτό το αρχικό κρατς και βλέπεις αν έχει γέμιση και αν βγαίνει. Είναι κάτι που σχετίζεται με τις αισθήσεις», σχολίασε η Μέγκ Πάλμερ, υπεύθυνη έρευνας στην εταιρείας ερευνών αγοράς Verve.

Δεν ξεχνά, δε, να αναφέρει ότι τέτοιου είδους ιδέες αποτελούν προσπάθεια μικρών επιχειρήσεων να ξεχωρίσουν. «Σκέφτονται πάντα ‘τι μπορεί να είναι το δόλωμά μας;’. Οι άνθρωποι κολλάνε σε αυτές τις τάσεις και δεν θέλουν πια μόνο ένα flat white και ένα κρουασάν».

Διαβάστε ακόμη: