«Η κυβέρνηση εργάζεται με στόχο η επιχείρηση νησιά «covid free» να ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου». Αυτό αναφέρει η εφημερίδα. Προσθέτει ότι στόχος είναι να εμβολιαστούν αρχικά όλοι οι κάτοικοι των μικρότερων ιταλικών νησιών, όπως τα Κάπρι, Ίσκια, Προτσίντα, Πόντζα, Λίπαρι και Έλμπα. «Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προστατευθούν από τον κορονοϊό τα μικρότερα νησιά, με σημείο αναφοράς εκείνο της Ελλάδας, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται και βρίσκεται στην φάση της τελειοποίησης», υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.  Εξηγεί ότι θα επιλεγούν νησιά στα οποία υπάρχουν επαρκώς εξοπλισμένα κέντρα υγείας.

Η Ιl Messaggero γράφει, επίσης, ότι «η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή του όλου αυτού σχεδίου πολύ νωρίς και εντός του Απριλίου αναμένεται να εμβολιστούν οι κάτοικοι των 69 τουριστικότερων νησιών του Αιγαίου». Παράλληλα η κυβέρνηση Ντράγκι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών το σκεύασμα της Johnson&Johnson.  Το συγκεκριμένο εμβόλιο προβλέπει την χορήγηση μιας μόνον δόσης. Οι ιταλοί ξενοδόχοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία. Ελπίζουν να μπορέσει και η χώρα τους να επιλεγεί και πάλι ως τουριστικός προορισμός, κυρίως από τους αμερικανούς τουρίστες.

«Πρόκειται για μια αναγκαία πρωτοβουλία, από την στιγμή που οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις δεν αρκούν και στην Ιταλία το 2020 καταγράφηκαν 67 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις τουριστών, σε σχέση με το 2019, με οικονομική ζημιά η οποία ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογραμμίζει, τέλος, η Il Messaggero.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.