Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών έχει οδηγήσει και σε άνοδο των νέων μολύνσεων και στα παιδιά. Οι γονείς ανησυχούν για το πως θα προστατέψουν τα παιδιά τους από τον κορωνοϊό ενώ υπάρχει και έντονος προβληματισμός για τα σχολεία και το ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία χθες προκάλεσε προβληματισμό μεταξύ των γονιών, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο-βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορωνοϊού στα παιδιά».

Δεν συζητιέται το ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων

Ωστόσο, από το υπουργείο Παιδείας κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ούτε ως πιθανό ενδεχόμενο το κλείσιμο των σχολείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το alfavita.gr, ο γγ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε ότι κανένα τέτοιο σενάριο δεν συζητείται στο υπουργείο.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σε ερώτημα, εάν πρόκειται να επανεξεταστεί το 50%+1 κρουσμάτων για το κλείσιμο ενός τμήματος, απάντησε:

«Ας μιλήσουμε με αριθμούς και δεδομένα: ως προς τα τμήματα γενικής παιδείας στις δημόσιες σχολικές μονάδες, μόνο ένα ποσοστό 4,53% έχει πάνω από 25 μαθητές/μαθήτριες ανά τμήμα. Ενώ αυτή τη στιγμή, έχουμε 8 μόνο κλειστά τμήματα λόγω κορωνοϊού σε πάνω από 80.000 τμήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο. Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 25 ως 31 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκαν 6.682 νέα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 ως 18 ετών.

Covid-19: Τι απαντάει το υπουργείο Παιδείας για ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων

Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 7,41% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς.

Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα 18 έως 24 Οκτωβρίου είχαν ανακοινωθεί 5.970 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 4 με 18 ετών, ενώ μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν εντοπιστεί 4.493 νέα κρούσματα στα παιδιά αυτής της ηλικίας.