Δεκαέξι νέες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV έρχονται την τηλεοπτική σεζόν 2023-24 στο COSMOTE HISTORY HD, το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην ιστορία, τον πολιτισμό, τις προσωπικότητες, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνισμού. Μέσα από το ανανεωμένο πρόγραμμα του καναλιού, οι τηλεθεατές θα κάνουν αναδρομή στο παρελθόν και θα ανακαλύψουν κομμάτια και πτυχές της ιστορίας, «χτίζοντας γέφυρες» με το αύριο.

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα για θέαση οποιαδήποτε στιγμή μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV. Η πρώτη πρεμιέρα της σεζόν έγινε την Κυριακή 10/9 στις 21.00, με τη σειρά παραγωγής «Ελευσίνα – Τόπος αφίξεως».

Μέσα από τρία επεισόδια αναδεικνύεται το χρονικό της εξέλιξης της περιοχής ανά τους αιώνες, από την καθιέρωσή της ως ιερή πόλη της αρχαιότητας, μέχρι την εκβιομηχάνιση του Θριάσιου πεδίου. Τελευταίος «σταθμός» της σειράς αποτελεί η σύγχρονη Ελευσίνα και το εγχείρημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. τε στιγμή μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV.

Διαβάστε ακόμη: