Συγκλόνισε τους πάντες η τραγωδία στη Βουλγαρία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους, ανάμεσά τους 12 παιδιά, καθώς έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας, όταν πήρε φωτιά λεωφορείο που μετέφερε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασαν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν. Ωστόσο, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι η ομοιότητα των δύο μηνυμάτων ως προς το περιεχόμενο και τη σειρά των προτάσεων, με την διαφορά ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι στα αγγλικά, ενώ το αντίστοιχο του κ. Τσίπρα μοιάζει πιστή απόδοση στα ελληνικά.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο μήνυμα του στο twitter:

«Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος από το τρομερό δυστύχημα και τις απώλειες ζωών στη Βουλγαρία νωρίς σήμερα το πρωί, ειδικά νέων παιδιών. Οι προσευχές μας απευθύνονται στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους. Ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.»

Και ακολούθησε το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

Είναι αλήθεια πως σε τέτοιες τραγικές στιγμές δεν μπορεί κάποιος να αρθρώσει ή να γράψει πολλά. Αλλά πανομοιότυπες διατυπώσεις λίγο δύσκολο να καταγραφούν…