search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Conference League: Η γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έκανε δεκτά όλα τα μαγικά χαρτάκια, που βρέθηκαν σε ελληνικά χέρια για τον σημερινό τελικό του Conference League.

240529214509_conference-telikos-xr

Έφτασε η στιγμή του μεγάλου τελικού του Conference League. Ολυμπιακός και Φιορεντίνα έρχονται αντιμέτωποι (29/5, 22:00), με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο στην OPAP Arena.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται για πρώτη φορά στην Ιστορία τους σε ευρωπαϊκό τελικό, και υπό τις οδηγίες του… νικητή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (κατέκτησε το Europa League την περασμένη σεζόν με τη Σεβίλλη) θέλουν να φτάσουν και στην κατάκτηση του τίτλου. Για να φτάσουν στον τελικό, οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν την Άστον Βίλα, η οποία από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο Champions League, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση της Premier League

Απαγορευμένη ζώνη για όσους δεν έχουν ειδική διαπίστευση ή εισιτήριο για τον τελικό του Conference League είναι η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε μία ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την OPAP Arena (AEK Arena) όλα είναι αποκλεισμένα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., που εφαρμόζονται σταδιακά, περιλαμβάνουν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων, απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και αλλαγές στα Μέσα Μεταφοράς.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena (ΑΕΚ Arena) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα (29/5, 22:00)

Έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έτσι ώστε η προσέλευση των φιλάθλων να γίνει ομαλά και να μην υπάρξουν επεισόδια.

Νέα Φιλαδέλφεια: Προσήχθη άτομο με μαχαίρι κοντά στην OPAP Arena

Στην προσαγωγή ενός ατόμου το οποίο έφερε πάνω του μαχαίρι προχώρησαν οι Αρχές στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Η προσαγωγή έγινε κοντά στην OPAP Arena εκεί όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, στις 22:00 και συγκεκριμένα Δεκελείας και Φώκων.

Εξάλλου, οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός έχουν προμηθευτεί ειδικές διαπιστεύσεις, για να μπορούν να κυκλοφορούν.

Στα μέτρα εμπλέκονται όλες οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ υπολογίζονται ότι συνολικά θα πάρουν μέρος στην τήρηση των μέτρων περίπου 5.000 αστυνομικοί.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Ένα ερωτηματικό υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά από τη στιγμή που ο Ορτέγκα είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό που αποκόμισε στο Μπέρμιγχαμ οι περισσότεροι πόνταραν ότι θα ήταν στην αρχική ενδεκάδα.

Κι έτσι και έγινε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ξεκινά τον τελικό του Conference με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στον πρώτο ημιτελικό στην έδρα της Άστον Βίλα.

Αναλυτικά η ενδεκάδα του Ολυμπιακού:
Τζολάκης, Ροντινέϊ, Ορτέγκα, Ρέτσος, Κάρμο, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Μία έκπληξη από τους Ιταλούς

Ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο επεφύλασσε μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα των Βιόλα επιλέγοντας τον Μαντραγκόρα αντί του Μπελτράν.

Αναλυτικά οι επιλογές του: Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Μαρτίνεζ, Μιλένκοβιτς, Ντοντό, Μαντραγκόρα, Αρτούρ, Μποναβεντούρα, Κουαμέ, Γκονζάλεζ, Μπελότι.

Γεμάτη ερυθρόλευκο χρώμα η πλατεία Κοραή

Άλλοι, που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο, δίνουν δυναμικό «παρών» στην πλατεία Κοραή, όπου θα προβληθεί το παιχνίδι

Μπαίνουν στην OPAP Arena οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Προς τις θέσεις τους κατευθύνονται αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού, που μπαίνουν αυτή την ώρα στην OPAP Arena

«Πλημμύρισαν» από φίλους του Ολυμπιακού τα σημεία που στήθηκαν γιγαντοοθόνες

Η Πλατεία ΚοράηΜαρίνα Ζέας (κοινόχρηστος χώρος επί της Ακτής Μουτσοπούλου διαγωνίως έναντι του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά), η πλατεία Γεωργίου Γεννηματά Καμίνια, ο πεζόδρομος της Αμοργού και Αγ. Ελευθερίου και η πλατεία Ηρώων στο Πέραμα είναι τα σημεία που θα παρακολουθήσουν σε watch party οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον μεγάλο τελικό του UEFA Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη σχεδόν γεμίσει όλα τα σημεία προβολής.

Τελικός του Conference League: Ακυρώνονται εισιτήρια οπαδών του Ολυμπιακού από την UEFA

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έκανε δεκτά όλα τα μαγικά χαρτάκια, που βρέθηκαν σε ελληνικά χέρια για τον σημερινό τελικό του Conference League.

Η UEFA ακυρώνει εισιτήρια που αρχικά ήταν για τις θύρες που θα κάθονταν φίλοι της Φιορεντίνα, αλλά τελικά κατέληξαν σε χέρια οπαδών του Ολυμπιακού, υπό τον φόβο να υπάρξει ένταση στις εξέδρες της OPAP Arena.

Ως και 2.000 Έλληνες οπαδοί φέρεται να είχαν αποκτήσει εισιτηρία για τον αποψινό μεγάλο τελικό του Conference League, με εύρος τιμών από 600 έως και 1300 ευρώ, τα οποία είχαν διοχετευτεί εκεί, από την επίσημη ιστοσελίδα της Φιορεντίνα, κάτι το οποίο απαγορευόταν από την UEFA.

Την κίνηση εντόπισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία και προχώρησε στην ακύρωση των εισιτηρίων.

Τελικός Conference League: Η φανέλα του Ολυμπιακού για τον μεγάλο τελικό

Τη φανέλα με την οποία θα παίξει στον τελικό της «ΑΕΚ Arena» πόσταρε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αγωνιστεί με την κλασσική της εμφάνιση, με στόχο να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου

Με special μπλουζάκια οι οπαδοί της Φιορεντίνα

Με ειδικά μπλουζάκια έχουν έρθει οι οπαδοί της Φιορεντίνα για τον αποψινό μεγάλο τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό.
Στο meeting point τους που είναι το ΟΑΚΑ, βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι οπαδοί της Φιορεντίνα. Οι Ιταλοί φίλαθλοι στους οποίους έχουν διατεθεί μπλε εισιτήρια, θα μαζευτούν αρχικά στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Οι οπαδοί της Φιορεντίνα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την τεράστια αναμέτρηση της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου αρκετοί θα δώσουν το «παρών» με ειδικά μπλουζάκια που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον τελικό της OPAP Arena.

Στον τελικό του Conference League  ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί απόψε στην OPAP Arena στον τελικό του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεξε να παρακολουθήσει τον αγώνα από Θύρα φιλάθλων με παρέα του κι όχι από την θύρα των VIP.

Στο παιχνίδι θα δώσει το «παρών» υπενθυμίζουμε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με τον γιο του. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από το σπίτι του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού.

Το μήνυμα του Ολυμπιακού για τον τελικό: «Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε, φοράμε τα ερυθρόλευκα και τα κασκόλ μας»

Οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τα social media. Με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Ολυμπιακός κάλεσε όλους τους φιλάθλους της ομάδας να φορέσουν τα… ερυθρόλευκα, να βγάλουν τα κασκόλ και να στηρίξουν όλοι μαζί τους Πειραιώτες σε αυτή την ιστορική βραδιά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ολυμπιακού:

«Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε… Φοράμε τα ερυθρόλευκα και τα κασκόλ μας και στηρίζουμε με τη φωνή μας τον… ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ!», έγραψε ο Ολυμπιακός στην ανάρτηση του στα social media.

Αυτά τα χρήματα θα πάρει αν κατακτήσει τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό του Conference League και θέλει τη νίκη κόντρα στη Φιορεντίνα στην OPAP Arena (29/05, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24) για να κατακτήσει το τρόπαιο της ιστορίας του. Ωστόσο εκτός από την κούπα θα έχει και οικονομικό όφελος, προσθέτοντας επιπλέον χρήματα στο σακούλι τους.

Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν τη… συγκομιδή από τις 100.000 για τη συμμετοχή τους στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η πρόκριση στα playoffs δεν απέφερε έσοδα, γιατί αυτομάτως είχαν εξασφαλίσει ομίλους (του Europa Conference League) ακόμα κι αν αποκλείονταν.

Εν τέλει προκρίθηκαν κι έτσι πήραν 3.630.000 (τα 3.400.000 καταβάλλονται ως προκαταβολή και ακολουθεί δόση 230.000) ως πριμ παρουσίας στους ομίλους του Europa League.

Σε αυτόν τον γύρο, οι Πειραιώτες κατέγραψαν δύο νίκες επί της Γουέστ Χαμ και της Μπάτσκα Τόπολα που απέφεραν 1.260.000 και μία ισοπαλία στη Σερβία που απέφερε 210.000.

Στα ταμεία τους μπήκαν και 3.432.000, ως απόρροια της δεκαετούς παρουσίας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ήταν η 7η καλύτερη μεταξύ των 32 ομάδων της φάσης των ομίλων, με συνέπεια να εισπράξουν 26 “μετοχές” των 132.000 η κάθε μία.

Στα περίπου 8.500.000 του Europa League πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα του market pool, που εκτιμάται ότι θα είναι περίπου στο 1.000.000.

Από εκεί και πέρα, αρχίζει η συγκομιδή από το Europa Conference League. Η συμμετοχή στα playoffs για τη φάση των 16 ισοδυναμεί με πριμ 300.000 και η συμμετοχή στη φάση των 16 αποφέρει στα ταμεία των Πειραιωτών τα διπλάσια χρήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στις οδούς Καππαδοκίας, Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Χρυσοστόμου Σμύρνης εφαρμόζονται ρυθμίσεις με -κατά περίπτωση- προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Ο κύριος όγκος, ωστόσο, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εφαρμόζεται ήδη από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης, καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τράλλεων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ποιες οδούς επηρεάζουν οι απαγορεύσεις

Από τις απαγορεύσεις θα επηρεαστούν:

τμήματα των οδών Ανθέων, Αντιοχείας, ανώνυμης οδού στο Γήπεδο Ριζούπολης, Βρυούλων, Εθν. Αντιστάσεως, Ελ Αλαμέιν, Επταλόφου, Ιωνίας, Κιουτάχειας, Λαχανά, Λυκούργου, Πίνδου, Σάββα Σταματιάδη, Σεβαστείας, Σμύρνης και Τρωάδος,
σε όλο το μήκος τους οι οδοί Αγ. Τριάδος, Αδάνων, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αμισού, Αργυρουπόλεως, Αττάλειας, Βοσπόρου, Δαρδανελίων, Επικλέους, Καλλιπόλεως, Κιλικίας, Μερσίνης, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Σύλλης, Τατοΐου, Τελεσίου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Δεκελείας με τις Νικολάου Τρυπιά, Προύσσης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αναγεννήσεως, καθώς και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με τις Χρήστου Μαντίκα, Ομορφοκκλησιάς και Βιθυνίας.

Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, υπενθυμίζεται η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην Πλατεία Κοτζιά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος.

Γιγαντοοθόνη για τον τελικό και στο Πέραμα με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Διαβάστε ακόμη: