Η ιστορία του Άντριου Θόρτον -ενός εμπόρου ναρκωτικών που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα, και ο θάνατος μιας αρκούδας 174 κιλών είναι το θέμα της νέας ταινίας της Ελίζαμπεθ Μπανκς, που μόλις ανακοινώθηκε προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων και ερωτηματικών.

Ποιος θα είναι αφηγητής; Η αρκούδα ή ο έμπορος ναρκωτικών; -άρχισαν να αναρωτιούνται οι μελλοντικοί θεατές, μόλις πληροφορήθηκαν ότι συνδετικός κρίκος της ταινίας είναι δεκάδες σακουλάκια κοκαΐνης που προκάλεσαν τον θάνατο και των δύο, για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Θρίλερ που ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί η πλοκή του, είναι η ταινία, σύμφωνα με τους L. A. Times, και όλοι αναρωτιούνται με ποιο τρόπο η Μπανκς θα κάνει ακόμα πιο ελκυστική στα ταμεία μια ήδη γνωστή ιστορία, κυρίως, επειδή γνωρίζουμε το τέλος της.

Η ιστορία της αρκούδας που βρήκε δραματικό θάνατο, όχι σε μια μακρινή ζούγκλα αλλά στην καρδιά της Αμερικής, όταν κατάπιε κοκαΐνη από τα σακουλάκια που πετούσε ο έμπορος ναρκωτικών από το αεροπλάνο του πριν κάνει και τη μοιραία πτώση με αλεξίπτωτο που τον οδήγησε στο θάνατο, εκτυλίσσεται το 1985, μετά τον θάνατο του εμπόρου ναρκωτικών Άντριου Θόρντον.

«Cocaine Bear»: Tαινία για την αρκούδα που πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης

Όταν τη βρήκαν νεκρή, η αρκούδα είχε γύρω της υπήρχαν περίπου 40 σακούλια με ίχνη κοκαΐνης. Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία του ζώου αποκάλυψε, χρόνια αργότερα, στον συντάκτη του μπλογκ «Kentucky for Kentucky», ότι το στομάχι της ήταν γεμάτο από το ναρκωτικό και θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει.

Είχε υποστεί τις βαρύτερες επιπτώσεις μια τέτοιας χρήσης -εγκεφαλική αιμορραγία, αναπνευστική ανεπάρκεια, υπερθερμία, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο. Για την ιστορία, το σώμα του άτυχου ζώου ταριχεύθηκε και βρίσκεται στο Fun Mall του Κεντάκι στην πόλη Λέξινγκτον με την πινακίδα «Pablo EskoBear», που την συνδέει με τον διαβόητο βαρώνο των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και ξετρελαίνει τα παιδιά -που δεν καταλαβαίνουν τη σύνδεση με τον έμπορο ναρκωτικών και συνωστίζονται για να φωτογραφηθούν δίπλα της.

«Cocaine Bear»: Tαινία για την αρκούδα που πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης

Ο Άντριου Κάρτερ Θόρντον -ο έμπορος ναρκωτικών και πρωταγωνιστής της ιστορίας, ήταν γιος μιας εύπορης οικογένειας κτηνοτρόφων του Κεντάκι. Έγινε αξιωματικός, πέρασε ένα διάστημα από το Σώμα της Αστυνομίας, και ξεκίνησε την παράνομη δραστηριότητά του με όπλα και ναρκωτικά που έγινε γνωστή όταν είχε την πρώτη του σύλληψη, το 1981, μαζί με 25 άλλους άνδρες, για απόπειρα κλοπής όπλων από μια ναυτική βάση στο Φρέσνο της Καλιφόρνιας και για απόπειρα μεταφοράς 1.000 κιλών μαριχουάνας στη χώρα.

Είχε κατηγορηθεί ότι ήταν μέλος ενός δικτύου λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων που ονομαζόταν «η Εταιρεία». Ο Θόρντον διέφυγε στην Καλιφόρνια και δικάστηκε με πολύ πιο επιεικείς νόμους σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 500 δολαρίων.

«Cocaine Bear»: Tαινία για την αρκούδα που πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης

Την τελευταία μέρα της ζωής του, στις 11 Σεπτεμβρίου 1985, το σώμα του βρέθηκε σε έναν δρόμο στο Νόξβιλ του Τενεσί. Φορούσε το αλεξίπτωτό του και μετέφερε περίπου 75 κιλά κοκαΐνης, η αξία των οποίων ανερχόταν σε περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια. Οι αρχές εκτίμησαν -όταν βρήκαν και το αεροπλάνο του, περίπου 60 μίλια μακριά- ότι δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο. Ο Θόρντον ήταν 40 ετών. Ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεσή του είπε μετά τον θάνατό του: «Χαίρομαι που το αλεξίπτωτο του δεν άνοιξε».

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Θόρντον, στο Εθνικό Δάσος Chattahoochee στη Τζόρτζια, ένας κυνηγός σκόνταψε σε μια νεκρή μαύρη αρκούδα 175 κιλών. Ήταν νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών, αν και δεν έγινε ποτέ σαφές πόση κοκαΐνη κατάφερε να φάει. Ενώ στην αρχή υπέθεσαν ότι ο θάνατός της προέρχεται από χρήση γραμμαρίων, αργότερα ανακάλυψαν ότι 75 κιλά καθαρής κοκαΐνης 95%, είχαν εξαφανιστεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.