Για σποραδικές ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το 2022 προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Τζέιμς Κουίνσι.

Όπως πολλές ακόμη εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών, η Coca-Cola βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλά προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και υψηλότερο κόστος προϊόντων, που έχουν γίνει αιτία για ελλείψεις.

Ο Κουίνσι παρομοίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες με σεισμό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC, «δεχόμαστε περαιτέρω σεισμικά κύματα, αλλά τείνουν να είναι φθίνουσας ισχύος».

Πρόσθεσε ότι ενώ οι ελλείψεις μπορεί να επιμείνουν μέχρι το 2022, πιθανότατα θα γίνονται όλο και μικρότερης σημασίας με την πάροδο του χρόνου, καθώς η γενικότερη κατάσταση θα βελτιώνεται.

Συγκεκριμένα η Coca Cola, επεσήμανε ο ίδιος, αξιοποιεί την παρουσία της σε όλο τον κόσμο και τις μακροχρόνιες συνεργασίες της για α αντιμετωπίσει ζητήματα που ανακύπτουν σε σχέση με την εσωτερική αλυσίδα εφοδιασμού της. Ωστόσο, δεν είναι δυνατό να μετριαστούν όλα τα εμπόδια, σημείωσε. Όπως εξήγησε, κάποια ζητήματα είναι διαρθρωτικά και έχουν διάρκεια και κάποια άλλα είναι προσωρινά, μπορεί να εμφανίζονται για ένα τρίμηνο και μετά να εξαφανίζονται.

Οι λόγοι στους οποίους αποδίδει τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα του πολυεθνικού κολοσσού ο επικεφαλής του, είναι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, το αυξημένο κόστος φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο πλαστικών στη Βραζιλία.