Ποιο είναι τελικά το καλύτερο ελληνικό τυρί; Για πολλούς η απάντηση είναι η φέτα, όχι όμως και για το CNN, το οποίο σε αφιέρωμά του στα πιο εύγευστα τυριά της Ευρώπης κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ένα άλλο ελληνικό τυρί, καλώντας τους αναγνώστες του να το δοκιμάσουν.
«Γνωρίζετε τη φέτα, φυσικά. Ήρθε όμως η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό τυρί», γράφει το CNN αναφερόμενο στο μετσοβόνε.
«Το μετσοβόνε προέρχεται από τον απομακρυσμένο βορρά της χώρας, ή πιο συγκεκριμένα από μια ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο.
Παράγεται από αγελαδινό γάλα, σκέτο ή αναμεμιγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο και είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό», αναφέρει το CNN περιγράφοντας το μετσοβόνε και συμπληρώνοντας ότι προσφέρεται για ψήσιμο, όπως και το χαλούμι.
Συνολικά, τα ευρωπαϊκά τυριά που παρουσιάζει στο αφιέρωμά του το CNN είναι:
Grana Padano
Gruyère
Serra da Estrela
Χαλούμι
Cheddar
Manchego
Morbier
Bitto
Havarti
Wensleydale
Cabrales
Comté
Pecorino romano
Bryndza
Gouda
Callu de Cabrettu
Μετσοβόνε
Vieux-Boulogne
Jarlsberg
Gubbeen
Puzzone di Moena
Lüneberg