Δεν είναι άλλη από το πανέμορφο Ναύπλιο.

«Ο πανέμορφος αυτός τόπος δεσπόζει στην Πελοπόννησο, με το βενετσιάνικο κάστρο του να ξεπροβάλει μέσα από το νερό (στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρία κάστρα να επισκεφτεί κανείς) και την Παλιά Πόλη να απλώνεται πίσω από τα παλιά τείχη.

Αυτή ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, επομένως υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορείτε να κάνετε από βουτιές στη θάλασσα έως επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο με αντικείμενα που χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή».

Με τον τρόπο αυτό περιγράφει το CNN το Ναύπλιο, σε αφιέρωμά του με τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ευρώπης.

Ποιες πόλεις ακόμα είναι στη λίστα

Στην πρώτη θέση της λίστας του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου φιγουράρει το Giethoorn, που συχνά αποκαλείται και «Βενετία της Ολλανδίας».

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η πόλη Γκιμαράες της Πορτογαλίας και αμέσως μετά το Roscoff στη Γαλλία και το Anghiari της Ιταλίας.

Το Ναύπλιο είναι η πόλη που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, ενώ ένα σκαλοπάτι πιο κάτω συναντάμε το Mostar στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Στις επιλογές του CNN περιλαμβανονται επίσης η πόλη Mazara del Vallo της Σικελίας, το Clovelly στη Βρετανία και το ιστορικό κέντρο Dinkelsbühl της Γερμανίας.

Το Ναύπλιο η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας συνδυάζοντας την ομορφιά της θάλασσας με τα μονοπάτια πολιτισμού και ιστορίας αποτελεί ένα τουριστικό προϊόν με τεράστια προστιθέμενη αξία για τον τόπο αλλά και για ολόκληρη τη χώρα μας.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος και μαχητικότητα τον καθημερινό αγώνα μας με την αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες του δήμου μας, τις αρμόδιες αρχές, τους επαγγελματικούς φορείς και τους συμπολίτες μας για να κάνουμε το Δήμο Ναυπλιέων ακόμα καλύτερο, ομορφότερο, πιο λειτουργικό και πιο σύγχρονο..” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. του Δήμου Ναυπλίου.