Σύμφωνα με τον αναλυτή Τζιμ Κρέιμερ του CNBC, οι επενδυτές θα πρέπει να επιλέξουν συγκεκριμένες μετοχές και να μην παρασυρθούν από το φόβο για την επερχόμενη ύφεση.

«Η Fed δε θα λάβει περαιτέρω αποφάσεις μέχρι την επόμενη σύνοδο του Σεπτεμβρίου. Μπορεί να έχουν ήδη στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν μείωση του πληθωρισμού και να παύσουν, προσωρινά, την επιθετική αύξηση των επιτοκίων», τόνισε ο παρουσιαστής της εκπομπής Mad Money, προσθέτοντας πως «οι επενδυτές θα πρέπει να επιλέξουν συγκεκριμένες μετοχές οι οποίες θα μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους».

Σημειωτέον πως η Fed αύξησε τα επιτόκιά της κατά 75 μ.β. την Τετάρτη σε μία προσπάθεια χαλιναγώγησης του πληθωρισμού. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ τόνισε πως η Fed ενδέχεται να λάβει παρόμοια απόφαση το Σεπτέμβριο, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τα μακροοικονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον Κρέιμερ, η Fed θα καταφέρει να ενορχηστρώσει μία «ομαλότερη από την αναμενόμενη προσγείωση» ακολουθώντας ένα πλάνο βασιζόμενο στα μακροοικονομικά στοιχεία.

«Γνωρίζουμε πως ο Πάουελ δε θέλει να προκαλέσει ύφεση και δεν πιστεύει πως μία τέτοια ύφεση είναι αναγκαία για τη μείωση του πληθωρισμού. Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για τους αισιόδοξους επενδυτές αφού η Fed μπορεί να έχει ήδη “προλάβει τα χειρότερα”», ανέφερε ο Κρέιμερ.