H Citroen για περισσότερο από έναν αιώνα (ιδρύθηκε το 1919) πρωταγωνιστεί με τα μοντέλα της στη μεγάλη οθόνη σε εντυπωσιακές μάλιστα σκηνές.

Ο κατάλογος των ταινιών είναι μακρύς, και να θυμηθούμε το κίτρινο 2 CV του θρυλικού πράκτορα 007 στην ταινία For Your Eyes Only, του 1981, όπου η Citroen παρουσίασε μια ειδική έκδοση που δημιουργήθηκε για την ταινία η οποία γιόρτασε την 40ή επέτειό της φέτος.

Επίσης το μοναδικό DS από την τανία Backto the Future Part II του 1989 καθώς και την ταινία κινουμένων σχεδίων Cars 2 (2011) όπου ο DS και το 2 CV ενώνονται ξανά πάνω από τον Σηκουάνα.

Στην ταινία The Life Aquatic του 2004, ο Wes Anderson αποτίει φόρο τιμής στη Citroen δύο φορές μάλιστα. Όταν το πλήρωμα του καθηγητή Zissou πηγαίνει να σώσει ομήρους στο ξενοδοχείο με Citroen και όταν οδηγεί στη βάση του νησιού τους με ένα κίτρινο Méhari.

Σήμερα η νέα ταινία του υποψήφιου για Όσκαρ και οραματιστή σκηνοθέτη ο WesAnderson «The French Dispatch» ζωντανεύει μια συλλογή ιστοριών από το τελευταίο τεύχος ενός ομώνυμου αμερικανικού περιοδικού που εκδόθηκε σε μια φανταστική γαλλική πόλη του 20ού αιώνα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη φανταστική πόλη Ennui-sur-Blasé, που υποδηλώνει τη Γαλλία στο πέρασμα των χρόνων.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη «η οπτική βάση της ταινίας, τα κοστούμια, τα σκηνικά, τα πάντα… όλα είναι ενημερωμένα από έρευνα. Και η καλλιτεχνική συνεργασία με τη Citroen είναι ξεκάθαρη σε όλη την ταινία. Η επίσκεψη στο μουσείο Citroen πριν από την έναρξη των γυρισμάτων βοήθησε στο να προσδιοριστούν ποια μοντέλα θα ταίριαζαν καλύτερα στην ιστορία, κυρίως τα Traction και Type H.

Eμφανίζονται επίσης στους δρόμους της τυπικής γαλλικής πόλης και άλλα μοντέλα της Citroen όπως 2 CV, Ami 6, DS και GS, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την ταινία να δουν μοναδικές σιλουέτες του παρελθόντος με τα σήματα της Citroen.