Παρατηρώντας το Citroen Oli ή all-e, το μυαλό μας γυρίζει στο παρελθόν και στα καινοτόμα μοντέλα που έχει παρουσιάσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Δεν είναι μόνο ότι ακόμα και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια τα βλέπεις στο δρόμο ή στις διάφορες εκθέσεις με ιστορικά αυτοκίνητα και τα θαυμάζεις, όπως για παράδειγμα το 2CV, τη θρυλική DS, ή την εξωπραγματική για την εποχή Citroen – Maserati.

Και δεν ήταν μόνο το design, ήταν και η τεχνολογία –αυτή η διαφήμιση ότι DS, Xantia, GS μπορούν να κινηθούν με τρεις ρόδες– που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο όλη τη φιλοσοφία της εταιρίας.

Σκεφτείτε τι προηγμένη ανάρτηση που έφεραν τα γαλλικά αυτοκίνητα τότε. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που τα μοντέλα της Citroen ξεχώριζαν για την άνεση και την οδική συμπεριφορά.

Στο αύριο η Citroen μας ξεναγεί με το Oli. Πολύ προηγμένο σχήμα, που πάνω στην concept σιλουέτα, εμφανίζει ιδέες οι οποίες θα έρθουν στην καθημερινότητά μας. Φουτουριστικό σχήμα, πολύ μπροστά από την εποχή, γεμάτο ιδέες, που ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής είναι ηλεκτρικό. Χωρίς να σημαίνει κάτι καθώς όπως προαναφέραμε πρόκειται για concept.

Μας δίνει όμως ότι το μήνυμα το πως μπορεί να είναι το αύριο, πέρα από τα σημερινά C3, C3 Aircross, C4, C5X και της ναυαρχίδας στα SUV το C5 Aircross που δίνει μαθήματα χωροταξικής διαμόρφωσης. Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Η Citroen έχει στο DNA της την καινοτομία και με αυτό θα προχωρήσει

Τώρα, εάν θα δούμε η όχι στους δρόμους το Oli, θεωρούμε ότι θα το δούμε –το πότε άγνωστο…– κάπως διαφορετικό καθώς είναι και όλες αυτές οι νομοθεσίες περί ασφάλειας για οδηγούς – επιβάτες – πεζούς – που επηρεάζουν την τελική σκέψη των σχεδιαστών…

Διαβάστε περισσότερα