Ένα υπερ-ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε μεταξύ Τήνου και Μυκόνου  στις  8/7/24 – το «Super Express» περισυνέλλεξε τον κυβερνήτη του ο οποίος πρόλαβε να εκπέμψει σήμα SOS πριν βρεθεί στη θάλασσα, πάνω στη σωστική λέμβο.

Αναστάτωση προκλήθηκε στους επιβάτες του ferry boat «Super Express», οι οποίοι ταξίδευαν το απόγευμα της Δευτέρας από τη Μύκονο προς την Τήνο, με τελικό προορισμό τη Ραφήνα, όταν είδαν ναυαγό πάνω σε σωστική λέμβο να παλεύει με τα κύματα.

Το περιστατικό συνέβη υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, 2,8 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Τήνου προς τα Ρήνια. Το σκάφος του ναυαγού βρισκόταν ημιβυθισμένο κοντά στη σωστική λέμβο με ανέμους που έφταναν τα 80-90 χιλιόμετρα την ώρα.

Λεπτομέρειες του Συμβάντος

Το σκάφος, ένα Cigarette Tirranna 59 σημαίας Νήσων Μάρσαλ εξοπλισμένο με έξι εξωλέμβιες μηχανές Mercury 450R, είχε κόστος που εκτιμάται στα 4.000.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο σκάφος ήταν σημείο αναφοράς σε όποιο λιμάνι και αν βρισκόταν, λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης, με αρκετές φωτογραφίες και βίντεο να ανεβαίνουν σε εξειδικευμένα social media που ασχολούνται με σκάφη και yachts.

Μάλιστα λίγες μέρες πριν βρισκόταν στη Μύκονο όπου πιθανόν να ήθελε να επιστρέψει την ημέρα του ατυχήματος.

Παραμένει άγνωστος ο λόγος που ο 40χρονος Σέρβος κυβερνήτης, βρέθηκε στο νερό, με ένα τέτοιο σκάφος να βυθίζεται, το οποίο διαθέτει κορυφαίες offshore δυνατότητες.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε ο ναυαγός, ο καπετάνιος του πλοίου προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες μανούβρες για να προστατεύσει τον άνδρα από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου περισυνέλλεξε τον ναυαγό και τον μετέφερε ασφαλή αρχικά στο κέντρο υγείας Τήνου και έπειτα στη Ραφήνα.

Διαβάστε ακόμη