Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι ο μεγάλος νικητής των Χρυσών Σκούφων 2021, με τα δύο του εστιατόρια σε Κέρκυρα και Χαλάνδρι να πρωταγωνιστούν στις βαθμολογίες.

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

οστρακο

Πρωτιά στους Χρυσούς Σκούφους για τον Έκτορα Μποτρίνι

To κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, πιστοποιώντας για άλλη μια φορά τη σταθερή δυναμική του. To εστιατόριο της Κέρκυρας συγκέντρωσε βαθμολογία 17/20.

Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» του Απόστολου Τραστέλη, με σεφ τον Άγγελο Λάντο, και το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου, καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική, όλα με βαθμολογία 16/20.

πιατο

Ακολουθούν με 15,5 το Herve Restaurant του Ερβέ Προνζάτο στα Πετράλωνα, η Hytra στη Στέγη με σεφ τον Τάσο Μαντή, αλλά και το Lauda στη Σαντορίνη. Δείτε αναλυτικά τα βραβεία ΕΔΩ

23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο

23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια.

Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο, όπως για παράδειγμα ο «Ανδρέας» που αποτελεί λόγο για να πας μέχρι το ακριτικό χωριό Σκοπιά, εκτός τουριστικού χάρτη, μεταξύ Δράμας και Σερρών και προτείνει εξαιρετικό (μόνο) ελληνικό κρέας φρέσκο και σιτεμένο, το οποίο ψήνεται στην εντέλεια.

Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους («Hervé», «Santoro» και «The Ziller’s») ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο «Apiri» του Ηρακλείου Κρήτης.

πιατο

Βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια

Συνολικά βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά, όσο και για την ίδια την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.