Ο Χρήστος Παππάς, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης 01/07/2021 στην περιοχή του Ζωγράφου. Η αστυνομία δεν αποκλείει το σενάριο να ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό. Τους τελευταίους εννέα μήνες που είναι φυγόποινος, τους πέρασε στο διαμέρισμα της 52χρονης Ουκρανής στου Ζωγράφου.

Ο «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη της οποίας καταδικάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού, όπου και μπήκε σε καραντίνα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται στις φυλακές.

Ο ίδιος, ζήτησε όταν τελειώσει η καραντίνα του, να μείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος βρίσκεται επίσης στην εν λόγω φυλακή τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Ωστόσο, αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Προσωρινά θα κρατηθεί στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα υπόλοιπα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως είναι γνωστό ο Χρήστος Παππάς ζήτησε να μην μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού όπου βρίσκονται και τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Η στιγμή της σύλληψης

Στην 52χρονη που τον υπέθαλπε σπίτι της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 μηνών με αναστολή. Η συγκεκριμένη μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Έρευνα για τον εντοπισμό κι άλλων προσώπων 

Έπειτα από την καταδίκη της 52χρονης γυναίκας στο σπίτι της οποίας συνελήφθη ο φυγόποινος Χρ. Παππάς, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο και άλλα πρόσωπα να εμπλέκονται στην υπόθαλψη του καταδικασθέντα υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελίας, αποτέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις καταθέσεις αυτές αναφέρονται ονομαστικά συγκεκριμένα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον Χρ. Παππά να διαφύγει τη σύλληψη.

Σχετική είδηση: Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς