Ολοκληρώθηκε η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τον ρόλο του τότε υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρ.Καλογρίτσας, ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, επανέλαβε τα όσα έχει υποστηρίξει περί εικονικής συναλλαγής της εταιρείας Τοξότης με τον λιβανέζικο όμιλο CCC προκειμένου να εξευρεθούν τα 3 εκ.ευρώ της εγγυητικής επιστολής και έδειξε για ακόμα μία φορά τον Νίκο Παππά ως “οργανωτή” του σχεδίου προκειμένου να επιτύχει “την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού”.

Ο Χρ. Καλογρίτσας ρωτήθηκε από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, εάν υπήρξαν και άλλα πρόσωπα που να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα πλην του κ.Παππά.
Επιπλέον ρωτήθηκε εάν πριν προχωρήσει στις καταγγελίες για το παρασκήνιο του διαγωνισμού είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο και φέρεται να απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η ιστορία του.

Ο επιχειρηματίας επεσήμανε ότι δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις όταν δεχόταν πόλεμο τότε για τα “βοσκοτόπια”, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει τη θεσμική οδό μέσω των δικαστικών αρχών.

Ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι ο εντολέας του πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση, η οποία έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας, αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου, της οικογένειας του και την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικού προσώπου που σέβεται και υπολήπτεται την Αριστερά ακόμη και τώρα. Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος έπρεπε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί ο κ. Καλογρίτσας στα μάτια της Πολιτείας.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρ. Καλογρίτσα αναμένεται να ακολουθήσει η απολογία του Νίκου Παππά, ο οποίος μετά τη δίωξη που άσκησε η Βουλή θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.