Ρολόγια που ανήκουν στον σπουδαίο αθλητή της Φόρμουλα 1, Michael Schumacher πωλήθηκαν για περίπου 4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (4,41 εκατομμύρια δολάρια) σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Γενεύη την Τρίτη.

Τα οκτώ ρολόγια, μεταξύ των οποίων ρολόγια των Rolex, F.P. Journe και Audemars Piguet, τέθηκαν προς πώληση από την οικογένεια του Schumacher, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι εκτός πίστας το 2013.

Ένα ρολόι F.P. Journe κατά παραγγελία με χαραγμένο μήνυμα που δόθηκε στον Schumacher ως χριστουγεννιάτικο δώρο από τον επικεφαλής της ομάδας του στη Ferrari, Jean Todt, πωλήθηκε για 1,5 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα.

Υπολογιζόταν ότι θα έφτανε μέχρι και τα 2 εκατομμύρια φράγκα.

Ένα δεύτερο προσαρμοσμένο ρολόι, ένα Royal Oak της Audemars Piguet, πωλήθηκε για 415.800 ελβετικά φράγκα, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 150.000 έως 250.000 φράγκων.

«Οι συλλέκτες ήταν τόσο χαρούμενοι που ανακάλυψαν αυτά τα γεμάτα ιστορία ρολόγια», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ρολογιών του Christie’s στην Ευρώπη, Remi Guillemin.

Οι παρτίδες που συνδέονται με τον 55χρονο επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Schumacher αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συλλογής που ανήκει στην οικογένεια.

Αρχικά η πώληση είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, αλλά καθυστέρησε, αφού ο Christie’s υπέστη κυβερνοεπίθεση.

Διαβάστε ακόμη: