Με αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο Παύλος Χρηστίδης όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ σχετικά με την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας ώστε να μην υπάρξει εκλογική ήττα του ΚΙΝΑΛ. «Κανένας υποψήφιος δε μπορεί να βάζει την φιλοδοξία του πάνω από την παράταξη και να αντιπολιτεύεται το κόμμα του, αντί για την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.

Αιχμές Λοβέρδου

 Ο Ανδρέας Λοβέρδος  στην χθεσινή του διαδικτυακή εκδήλωση- που έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο Διακήρυξης- άφησε αιχμές για «το Κίνημα Αλλαγής που εμφανίζεται να ντρέπεται για τις πατριωτικές – γιατί αυτό ήταν πάνω απ’ όλα – επιλογές του και να γυρίζει την πλάτη στα επιτεύγματα του». Πρόσθεσε πως «σήμερα κάποιοι ντρέπονται αντί να καμαρώνουν. Αυτό εγώ το καταγγέλλω. Το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, για το οποίο εγώ μιλώ, δίνει προοπτική για το μέλλον και είναι υπερήφανο για το παρελθόν. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, απάντησε με ένταση σε ερώτηση αν εχει σχέδιο συνεργασίας με τη ΝΔ, λέγοντας ότι πρόκειται για ψεύδη και συκοφαντίες, τα οποία απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα και σε «έναν παπαγάλο του». Στη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κα Τρέμη, «το είπε καθαρά και θρασύτατα όπως συνηθίζει» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

Ωστόσο, κατέκρινε με αιχμές και τους «υποστηρικτές μιας υποψηφιότητας που το διαχέουν ως επιχείρημα εναντίον μου. Είναι άνανδρο αυτό, διότι δεν το λένε δημόσια για να παίρνουν την απάντηση που τους πρέπει. Αυτό το λένε ίσως και εκείνοι που έχουν υπογείως ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, ο Ανδρέας Λοβέρδος απαρίθμησε «τα έργα μου ως υπουργού που δείχνουν την αλήθεια», όπως είπε και κάλεσε «όποιον θέλει, να πάει σε άλλο κόμμα, διευκολύνεται με το όνομα ‘ΚΙΝΑΛ’ που δεν έχει ιστορία. Όποιος επιλέγει το όνομα ΠΑΣΟΚ οριοθετείται ακόμη και ως προς την Δεξιά και την Αριστερά. Εγώ έχω επιλέξει το ΠΑΣΟΚ».