Είναι κάποια λογότυπα που όσα χρόνια και να περάσουν θα συνεχίζουν να αποτελούν διακαή πόθο για εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Λίγες όμως είναι εκείνες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν κομμάτια από τις πανάκριβες κολεξιόν εκείνου του σπουδαίου Γάλλου σχεδιαστή που με τις δημιουργίες του, αντιπροσώπευε ιδανικά την κλασσική κομψότητα και τόνιζε τη θηλυκότητα. O Christian Dior που ήρθε στον κόσμο στις 21 Ιανουαρίου του 1905 για να φέρει την αλλαγή στο χώρο της υψηλής ραπτικής.
Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Ο Christian είχε από μικρή ηλικία, πάθος με την τέχνη. Ο πατέρας του ωστόσο, τον παροτρύνει να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες για να γίνει διπλωμάτης.
Το 1928 έχοντας την οικονομική υποστήριξη του πατέρα του, ανοίγει μαζί με τον φίλο του Jacques Bonjean, μια μικρή αίθουσα τέχνης στην οδό de la Boetie με την επωνυμία Galerie Jacques Bonjean. Εκεί πουλά έργα καλλιτεχνών όπως ο Pablo Picasso και ο Max Jacob.Το 1931 η μητέρα του φεύγει από τη ζωή και η οικογένειά του καταστέφεται οικονομικά. Αναγκάζεται, λοιπόν, να κλείσει την γκαλερί.
Μια ατυχία έγινε αφορμή για μεγάλη καριέρα
Αυτή η ατυχία στέκεται η αφορμή να ξεκινήσει η καριέρα του στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Ο φίλος του Jean Ozenne τον παροτρύνει να πουλήσει σχέδιά του σε διάφορους οίκους μόδας. Τα σχέδιά του βρίσκουν επιτυχία και κάποια από αυτά αγοράζονται και από τη γνωστή κατασκευάστρια καπέλων Agnes. Έρχεται σε επαφή με τον Robert Piguet ο οποίος αγοράζει σχέδιά του και μερικά δημοσιεύονται στην εφημερίδα Le Figaro. Για μια πενταετία, από το 1941 έως το 1946 εργάζεται στον Lucien Lelong.
Μετά τον πόλεμο, κι αφού έχει μάθει αρκετά πράγματα γι’αυτήν την τέχνη που τόσο αγαπούσε, ανοίγει τα δικά του φτερά, με τη βοήθεια του “Βασιλιά του βαμβακιού”, του βιομήχανου υφασμάτων Marcel Boussac (60.000 γαλλικά φράγκα). Εκείνος αρχικά προσεγγίζει τον Dior έχοντας ως σκοπό του να αναλάβει τον οίκο Philippe et Gaston. Τελικά, πείθεται στη δημιουργία ενός νέου οίκου που έμελλε να γράψει ιστορία.