Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, για τέταρτη ημέρα. Η ισχυρή ζήτηση για την ΑΜΚ της ΔΕΗ παραμένει στο επίκεντρο.

Πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με τους πληθωριστικούς κινδύνους που δημιουργούνται λόγω του πολέμου και που ασκούν πιέσεις στα ομόλογα, με τις αγορές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ-Ιράν.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.196,92 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,7%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,33 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,23%.

Στα 182 εκατ ευρώ διαμορφώθηκαν κέρδη μετά από φόρους της Alpha Bank το α’ τρίμηνο του έτους ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα €221 εκατ., αποτυπώνοντας την ανθεκτικότητα και τη δυνατότητα της τράπεζας να παράγει επαναλαμβανόμενη κερδοφορία ακόμη και σε ένα περιβάλλον αυξημένης διεθνούς αβεβαιότητας.

Η εικόνα στο ταμπλό

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Allwyn (+1,52%), της Κύπρου (+1,19%), των ΕΛΠΕ (+1,10%) και της ΔΕΗ (+0,76%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-1,44%), της Aktor (-1,16%) και της Alpha Bank (-0,83%).

Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 41 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Δομική Κρήτης (+2,94%) και Unibios (+2,59%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Αφοί Κορδέλλου (-5,32%) και Ξυλεμπορία (π) (-3,27%).

Διαβάστε ακόμη: