Προς τα επίπεδα των 1.580 μονάδων υποχωρεί το χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,2%, στον απόηχο των απειλών του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για επιβολή δασμών 25% σε ευρωπαϊκά προϊόντα.
O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.582,58 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,10%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,19%.
Η εικόνα στο ταμπλό
Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (-2,17%), της Alpha Bank (-2,01%), της ΔΕΗ (-1,80%), της Πειραιώς (-1,85%) και της Aegean Airlines (-1,75%).
Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 68 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές ΣΙΔΜΑ (+2,61%) και Minerva (+2,04%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Εκτέρ (-3,36%) και Κυριακούλης (-2,69%).
Διαβάστε ακόμη:
- Θα επιβάλλει δασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Μετά τους Κάτσο – Γερμανό και η Euroxx εκποίησε μέρος των μετοχών της στην Lamda
- Οι κορυφαίοι προορισμοί των Ελλήνων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 2025
- Καιρός: Βροχές, νοτιάδες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το τριήμερο