Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκά προϊόντα.
O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.528,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,31%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,85 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,91%.
Η εικόνα στο ταμπλό
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Coca Cola HBC (+1,44%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-2,97%), της Viohalco (-2,83%), της Aegean (-2,67%) και της Μυτιληναίος (-2,47%).
Ανοδικά κινούνται 8 μετοχές, 79 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις (+8,87%) και ΟΛΘ (+2,56%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Minerva (-9,41%) και Prodea (-6,45%).<