Ανοδικά διαπραγματεύεται το χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από τα κέρδη που σημειώνουν οι διεθνείς αγορές, στον απόηχο της αύξησης επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Η Fed αύξησε χθες τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δύο δεκαετιών.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 912,62 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,2%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,87 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,22%.

Η εικόνα στο ταμπλό του ΧΑ

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+3,40%), της Quest Συμμετοχών (+3,16%), της Alpha Bank (+3,11%) και της Eurobank (+3,08%).

Αντιθέτως πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Jumbo (-0,79%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+3,62%) και των Τραπεζών (+3,08%). Αντιθέτως, πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,68%).

Ανοδικά κινούνται 67 μετοχές, 9 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Moda Bango +7,16% και Ιντερτέκ +5,20%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: τράπεζα Ελλάδος -3,10% και ΕΛΒΕ -2,91%

Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της Fed

Ράλι σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τη χθεσινοβραδινή πορεία της Wall Street ύστερα από την αύξηση των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed), με τον Τζερόμ Πάουελ να αποκλείει μία επιθετική αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,8%, αντιστρέφοντας μεγάλο μέρος των απωλειών που έχει καταγράψει από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν 1,8%.

Οι διεθνείς αγορές κατέγραψαν άλμα αφού η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν ευρέως, αλλά ο επικεφαλής της, ο Τζερόμ Πάουελ, απέκλεισε ξεκάθαρα μια αύξηση 75 μονάδων βάσης σε επόμενη συνεδρίαση.