Σημάδια ανάκαμψης καταγράφει το χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την χθεσινή πτώση, με αποτέλεσμα να προσεγγίζει εκ νέου τα πολυετή ρεκόρ, με τον τζίρο ωστόσο να είναι περιορισμένος, εν όψει της Πρωτοχρονιάς. 

O Γενικός Δείκτης, διαμορφώνεται στις 2.129,98 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,30%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%.

Η Trade Estates διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του προσωρινού μερίσματος, καθαρού ποσού 0,065 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 7,87 εκατ. ευρώ. Η πληρωμή στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν σταθερές σήμερα, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί στην τελευταία εβδομάδα του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,08% στις 589,69 μονάδες, παραμένοντας κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+1,19%), της Lamda Development (+1,11%), της Εθνικής (+0,87%) και η Πειραιώς (+0,76%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-1,70%), της ΔΕΗ (-0,39%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,38%).

Ανοδικά κινούνται 53 μετοχές, 30 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τρία Άλφα (+4,80%) και Δρομέας (+4,44%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Mermeren (-3,45%) και Trade Estates (-2,48%).

Διαβάστε ακόμη: